maandag 29 maart 2021

Lente

Aan telefoon deed Nany heel enthousiast over het bezoek van broertje gisteren: ze waren even gaan wandelen, zij met haar rollator.
Na enkele eenvoudige huishoudtaken reden wij naar de apotheker om medicamenten voor Roger en daarna besloten we nog wat rond te toeren in de streek. De sleedoornstruiken beginnen te bloesemen, de narcissen bloeien overal volop, er waren heel veel wandelaars (en dikwijls in groepjes van veel meer dan vier volwassenen. Wat ik erg vind: nogmaals, ofwel beliegt men ons van in het begin - wat mogelijk is en dan moet ik uiteraard anders redeneren - ofwel is dat virus inderdaad zo hevig bezig dat iedereen een beetje voorzichtig zou moeten zijn).

Thuis waren de koolmeesjes druk bezig in de buurt van de Spaanse kruik en... zag ik plotseling vier muisjes van onder een struikgewas wegschieten. Zolang ze in de tuin blijven, is het oké voor mij! Ik vind het wel vreemd, want hier dolen ook nog vrij veel zwerfkatten rond.

Deze avond een vrij lang (handenvrij) telefoongesprek met Rogers nicht Jeannine (de zus van zijn onlangs overleden neef). Een diepzinnige conversatie die haar en ons deugd deed! 

Om de avond te eindigen ben ik op het privé kanaal van Jean-Jacques Crèvecoeur aan het luisteren naar zijn uitleg over de spirituele dimensie van wat er nu allemaal gebeurt. Crèvecoeur is niet meer bereikbaar  op YouTube (censuur), ik kan jullie dus geen link meer serveren. En vermits hij volgens de meesten van jullie een "complotist" is,  ga ik hier niet verder op in gaan, wel even twee puntjes aanhalen. 

Ten eerste denkt Crèvecoeur, zoals ik, dat ons brein ons bewustzijn capteert (en dus dat ons brein niet ons bewustzijn voortbrengt); ten tweede, hij denkt dat artificiële intelligentie een gevaar betekent voor ons, en daarin volg ik hem (nog?) niet! Oké, ik merk bijvoorbeeld zelf ook wel op dat ik steeds minder vertalingen krijg naargelang vertaaltools beter worden (het kan natuurlijk ook liggen aan mijn werk dat slechter wordt!😉) maar daarom ben ik nog niet bang van  die artificiële intelligentie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten