vrijdag 5 maart 2021

Ik was op bezoek bij marraine

 ... in mijn droom vorige nacht, en marraine is mijn grootmoeder van moederskant (die, voor dat we naar Congo vertrokken, grotendeels zorgde voor mijn opvoeding).

Ik droom meestal heel levendig maar spreek daar zelden over. Vandaag heb ik echter heel de dag aan die droom gedacht en wil ik het er daarom wel even over hebben.

Ik was dus op bezoek bij marraine en ik had een vriendin bij mij (geen idee wie). Marraine trakteerde ons op boterhammen met beleg en we aten daar gretig van. Ik merkte echter dat marraine zich zorgen maakte: zou ze nog eten genoeg voor zichzelf overhouden na ons bezoek? Uiteraard sprak ze daar niet over, ik voelde het gewoon. 

Mijn geheimzinnige vriendin vertrok voor mij en ik hielp marraine op te ruimen. Ondertussen praatten we en haalden we herinneringen op aan haar leven (en aan al de ontberingen die ze heeft meegemaakt)... maar tijdens dat opruimen merkte ik op dat marraine eten in overvloed had en vroeg ik me af van waar die angst om zonder eten te vallen.

Terwijl ik me die vraag stelde, werd ik wakker. Meestal kan ik, nadat ik heel even wakker werd, zorgen dat ik een vorige droom verder droom (als ik die aangenaam vond natuurlijk) maar deze keer lukte dat niet. 

Integendeel, ik viel maar half in slaap, stelde me constant diezelfde vraag en... na het opstaan ben ik me de hele dag die vraag blijven stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten