maandag 17 mei 2021

Nany voelde zich niet goed, zei ze...

Na een bezoek aan "tante" José vorige vrijdag heeft Nany zelf geen bezoek meer gekregen. Zaterdagmiddag zei ze me aan telefoon dat ze zich echt niet goed voelde: duizelig en zo. Ik vond wel dat ze opvallend veel sprak over bezoek dat andere rusthuisbewoners kregen die dag. 

Gisteren belde ik haar niet maar vandaag weer wel. Gisteren, zondag, had ze dus ook geen bezoek gekregen en ze zei me dat ze zich het hele weekend duizelig en echt slecht had gevoeld en dat het nu nog steeds zo was. Morgen zou haar arts langskomen. Ik begon me toch wel zorgen te maken: Nany is een sterke vrouw, die weliswaar af en toe last heeft van duizeligheid (wie niet op haar leeftijd?) maar zo lang had ik het nog nooit weten duren.

Zusje Bie bezocht Nany kort na mijn telefoontje vandaag... en mailde me daarna dat onze moeder er stralend gezond uitzag en dat van duizeligheid geen sprake meer was. Tja, ik  vermoedde het al heel lang en geraak er steeds meer van overtuigd: Nany voelt zich alleen goed met heel veel en wisselend gezelschap rondom zich!  

Wat haar kinderen blijkbaar niet van haar geërfd hebben! 

4 opmerkingen:

  1. Ze heeft dit ook aan Catrine verteld en zou mij vandaag op de hoogte houden….dus benieuwd…..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Zou kunnen, ik denk vooral nood aan gezelschap (en dus ja, in feite aandacht)!

      Verwijderen