vrijdag 14 mei 2021

Politiek en geneeskunde

Ik ben (te) weinig bezig met politiek, wordt me wel eens verweten (jawel, ik weet het, politiek houdt zich wel bezig met mij). De laatste dagen echter vraagt Roger zich dan weer af waarom ik me de toestand in Israël zo fel aantrek. 

Tja, waarom? Omdat elke vorm van geweld me afstoot uiteraard maar ook omdat ik de neiging heb de kant van de Palestijnen te kiezen en ik heel goed voel (en weet) dat Roger mij daarin geen gelijk geeft. Maar (historische) uitleg geeft hij me niet (hij denkt waarschijnlijk dat ik er toch niets zou van begrijpen, en misschien heeft hij gelijk, dacht ik tot daarstraks).

Zopas gekeken naar "De afspraak op vrijdag" en daar kreeg ik wel de uitleg die ik eigenlijk van Roger verwachtte, van Bart De Wever! En... ik herinnerde me dat Roger me jaren geleden ongeveer hetzelfde had verteld. Tja, als ik zulke slechte leerling ben, is het niet verwonderlijk dat hij zijn tijd niet meer wil verliezen met me voor de zoveelste keer een les geschiedenis te geven!

Een paar kennissen hebben mij aangeraden aan mijn arts te vragen of hij kon zorgen dat ik voorrang krijg bij de reumatoloog (en Roger vond dat eigenlijk niet zo'n slecht idee). Ze begrijpen niet dat zoiets tegen mijn geweten ingaat! De plaats innemen van iemand (die misschien meer pijn of last heeft) omdat jouw dokter meer invloed heeft? Dat doe je toch niet? Ja maar, zeggen die kennissen dan, vergelijk het met naar een spoedafdeling gaan.  Nee, ik vind dat niet te vergelijken (ik heb het al moeten doen, voor Roger, naar een spoedafdeling gaan) en ik vind echt niet dat ik in deze omstandigheden een reden heb om voorrang te vragen! 

Alleen vind ik het jammer dat de meesten niet begrijpen dat ik weiger zoiets te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten