donderdag 13 mei 2021

Onze Heer Hemelvaart

Nany had gisteren nog even haar kennis ontmoet, ze hadden geen terrasje gedaan maar wel nog even kunnen babbelen, 'En dat is voldoende voor mij', zei Nany. Vandaag was het feest en hadden ze speciaal, heel lekker eten gekregen 's middags. 'Maar de meesten hier weten niet meer wat we eigenlijk vieren,' merkte Nany op, 'het lijkt wel of er bijna geen katholieken meer zijn!'. Dat verwonderde me, want ze heeft het toch over mensen van minstens haar leeftijd (90 jaar dus) en vaak veel ouder!

Voor ons werd het een rustige dag. Ik besteedde uren aan de volgende Limburgse monografie die Jan Gerits me opstuurde voor nalezing en opmaak. Over Mathieu Knevels uit Neeroeteren. Het is boeiende lectuur!

Jan vertelde me dat, als de tekst van deze monografie niet al ongeveer klaar was geweest voor het plotse overlijden van Andreia, hij niet weet of hij de moed had kunnen opbrengen om ze af te maken. Zoiets had ik gevreesd en ik hoop zo dat Jan stilaan heel enthousiast verder zal werken aan zijn "oeuvre" ! Dat houdt hem immers in leven (Jan werd 89 jaar vorige maand).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten