woensdag 5 mei 2021

Ontstekingen!

De dokter heeft me het resultaat van mijn bloedonderzoek gemaild en op het eerste gezicht (niet dat ik er heel veel van ken!) dacht ik: 'Amai, dat valt nog heel goed mee voor mijn leeftijd'. 

Tot ik het cijfer zag voor ontstekingen. Ongelooflijk hoog! Zeggen dat we probeerden zoveel mogelijk omega-3 vetzuren te gebruiken de laatste jaren! Maar inderdaad, ik zei het nog tegen Roger onlangs, we eten nog veel te vaak bewerkt voedsel en de laatste maanden te weinig vette vis... en ik vergeet te geregeld mijn omega-3 voedingssupplementen te slikken. Maar... het is in mijn geval ook erfelijk natuurlijk! 

Morgen vraag ik een afspraak met de dienst reumatologie van het ziekenhuis in Sint-Truiden. Ik zal dus medicijnen moeten slikken en daar zie ik echt heel erg tegenop! 

O ja, denk nu niet, zoals enkele van mijn vriendinnen, dat ik hier constant zit te kreunen van de pijn! Het zijn enkel regelmatige lichte pijnscheuten hier en daar (zoals ik ze eigenlijk al jaren gewend ben, daarom probeerde ik zo fel te letten op die omega-3 vetzuren) maar deze keer volgen ze elkaar veel sneller op en gaan ze gepaard met stijfheid en zwelling van de aangetaste gewrichten... met als gevolg het gevoel gehandicapt te zijn! 

Wat schreef ik daar zopas? Ik geraak erdoor gehandicapt, het is geen "gevoel"! "Je suis perclus de rhumatismes" zeggen ze in het Frans, en dat geeft het precies weer (ik vind geen goede vertaling voor "perclus"). 

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nee, dat is een benaderende en veel te sterke vertaling, het is eerder "gehinderd" maar dat is dan weer te zwak. In feite is het tussen de twee: "serieus gehinderd" of "tegengehouden"? Hoewel dat ook niet de juiste vertaling is! Oei, hopelijk hoef ik dat woord niet binnenkort te vertalen in een opdracht! :-)

      Verwijderen
  2. Gewoon….ik wordt geplaagd door reuma….

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja maar ik zocht een vertaling voor een bepaald woord dat ook in andere contexten kan gebruikt worden.

      Verwijderen