dinsdag 8 maart 2022

Geneeskunde en voorspellingen

Nany heeft haar dokter op bezoek gekregen. 'Ik heb te weinig bloed', zei ze met klagende stem aan telefoon. Nadat ik had geantwoord dat met enkele pilletjes en goed eten dat wel in orde kwam, dat ik ook al eens bloedarmoede als diagnose had gekregen, bleek ze gerustgesteld en veranderde zelfs de klank van haar stem! Waarom spreekt men in het Nederlands over "bloedarmoede"?  Dat woord doet inderdaad denken aan een "gebrek aan bloed"!

Ikzelf ging naar de reumatoloog vandaag (alles lijkt de goede kant op te gaan met mijn gewrichten). Ik liet die dokter subtiel voelen dat ik niet gediend ben van het van de ene naar de andere specialist sturen van patiënten door "reumato- en andere -logen" en aan zijn glimlach en geknik meende ik te verstaan dat hij mijn bezwaar begreep. Inderdaad, voor mij is het genoeg geweest. Enkel een Dexa-scan op botdensiteit wil ik nog ondergaan. Ik heb immers al vaak last gehad van serieuze pijn in de ribben, bijvoorbeeld op reis als ik 's nachts, onder de tent, van mijn dun matrasje rolde en op een steentje terechtkwam. En nu heb ik daarbovenop pas wekenlang cortisone geslikt, een medicijn dat de botten kan aantasten. 

Deze avond ging Roger naar nog eens (na twee jaar!) een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers. Ik beantwoordde ondertussen enkele mails, las een beetje en keek onder andere weer naar de "voorspellingen van Emmanuel en Sandrine". Als wat ze voorspellen uitkomt (en nogmaals, dat zou niet de eerste keer zijn), ziet de toekomst er niet echt rooskleurig uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten