zondag 27 maart 2022

Overgang naar de zomertijd

Zoals elk jaar heb ik er veel last van: ik heb me de hele dag heel moe gevoeld. En toch was het een rijke dag. 
Tegen 10 uur (9 uur voor mijn innerlijke horloge) werden we verwacht in de kerk van Kwaadmechelen voor de presentatie van de Limburgse monografie over Frans Keersmaekers (na de mis). 


Jan Gerits gaf een interessante lezing. Roger maakte een paar foto's: 



Daarna kregen we twee consumpties aangeboden in het enige café van het dorp. Tot bijna 13 uur voerden we er boeiende conversaties met Jan, Jo en zijn echtgenote én een paar leden van de heemkundige kring van Kwaadmechelen. O ja, er was daar opvallend veel keuze aan koffies en thee (in wijn of bier had niemand zin op dat eigenlijk nog vroege uur).

Een uurtje later, thuis, belde ik naar Nany die zich vandaag niet goed voelde (omdat ze geen bezoek zou krijgen?). Ze was ook heel moe en, hoewel ze dat nooit zal toegeven, ik vroeg me af of het ook niet lag aan dat verloren uur. 

Na een (late) snelle brunch besloten we naar Horpmaal te rijden waar de laatste collectedag plaatsvond. Deze keer een beetje meer bezoekers naar het schijnt maar nog steeds geen overrompeling.



Na een uurtje vertrokken we weer vermits we daar niet konden helpen. We reden naar Mettekoven met de bedoeling iets te gebruiken op het terras van het enige café... maar het was er te druk. In het voorbijrijden zagen we dat het huis van Boudewijn zaliger verkocht is. Weer een tijdperk dat voorgoed voorbij is!

En dan was het ongeveer tijd om voor het avondeten te zorgen. Na de afwas heb ik nog snel enkele mails beantwoord en nu ga ik er verder een heel rustige avond van maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten