woensdag 23 maart 2022

Twijfels

We hebben het weer lekker warm! Volgens de installateur zouden we toch een van de volgende jaren een nieuwe gasketel moeten laten installeren. Dat wisten we maar het kost zo veel dat we het elk jaar uitstelden, ook al werd ons verzekerd dat we veel minder gas zouden verbruiken na die installatie. Het eeuwige dilemma hé: ineens veel geld uitgeven om daarna te besparen of niet meteen zoveel geld uitgeven maar elke maand vrij veel betalen aan verbruik. Vandaag echter vernamen we ook dat binnen drie jaar de installatie van gasketels zal verboden worden. Overstappen op een warmtepomp zou nog veel meer kosten (plus meer tijd en werk vergen). Dus toch maar onze spaarcenten aanspreken en meteen kiezen voor een nieuwe gasketel? 

Ik belde zoals elke dag met Nany die ook zorgen had. Ten eerste omdat ze vandaag geen bezoek zou krijgen en dus niet kon gaan wandelen met dat mooie lenteweer (wij konden ook niet gaan wandelen, maar dat kan ik haar niet uitleggen: ze begrijpt het toch niet meer). Ten tweede omdat "ze weer eens was verhuisd en toch dezelfde kamer had en ze dat niet begreep". Ze beseft dus dat ze in de war is en stelt zich vragen. Nog een geluk, denk ik, dat ze niet beseft dat het antwoord op haar vragen "dementie" is! 

2 opmerkingen:

  1. Een warmtepomp zou bij jullie geen zin hebben. Zoiets is eigenlijk enkel zinvol in een zeer goed geïsoleerde nieuwbouw. Bij jullie zou het vooral een energievreter zijn, vrees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies daarom zou het niet te betalen zijn: eerst het hele huis isoleren! Dat is wat ik bedoel met "meer tijd en werk"!

      Verwijderen