maandag 28 maart 2022

Over weer een overlijden en Nany

Ik vernam via Facebook (tja, ik heb het al gezegd, ik ben niet echt een fan van FB maar soms is het heel nuttig, net zoals vroeger even op café gaan om nieuwtjes te vergaren) dat de echtgenoot van Paulette overleden is. Paulette is de dochter van mijn peter en zijn echtgenote, die ik "parrain" en "tante Germaine" noemde hoewel ze geen familie waren. 

Ik vond het nieuws over het overlijden van de (vroeger) heel knappe man van mijn (ongeveer) vijf jaar oudere "nicht" Paulette op de pagina van hun dochter Sandra die ik niet echt goed ken maar met wie ik wel enig contact heb via FB sinds het overlijden van haar grootmoeder, mijn "tante Germaine" voor wie ik veel bewondering had. 

Ik vertelde Nany (mijn moeder dus) vandaag aan telefoon over dat overlijden en ik merkte meteen dat ze niet wist over wie ik het had. Ze probeerde de schijn wel te redden toen ik haar herinnerde aan René (mijn peter), Germaine en Paulette maar eigenlijk merkte ik dat ze zich die mensen en die tijd ook niet herinnerde. Dat vond ik eigenaardig omdat ik tot nog toe de indruk had dat haar korte termijngeheugen het liet afweten maar dat haar lange termijngeheugen het nog vrij goed deed. Niet dus, blijkbaar!

Normaal gezien zou ik naar de uitvaart van die verre "pseudo"-aangetrouwde neef zijn gegaan maar net die dag en precies op hetzelfde uur moet ik weer naar een dokter!😕

Geen opmerkingen:

Een reactie posten