dinsdag 25 augustus 2020

Artsenpanel

Roger stelde me deze avond laat nog voor te kijken naar dit gesprek tussen onder andere de artsen Bettina van Steenis en Elke de Klerk (omdat ik het vorige gesprek met de Klerk ook zo interessant had gevonden). 

Het was weer heel boeiend. Ze hebben het onder andere over de toekomstige "verplichte" vaccinatie tegen Covid 19. Heb ik ergens iets gemist? Ik wist immers nog niet dat Crèvecoeur gelijk aan het krijgen was toen hij waarschuwde voor die verplichting! 

Uiteraard hadden ze het ook over het onbegrijpelijke verbod op het medicijn Chloroquine! En, als arts, vragen ze zich af of het toekomstige vaccin (verplicht dus volgens hen) veilig zal zijn. Ze insinueren ook dat de media niet meer vrij zijn (die indruk heb ik al jaren) en ze vragen zich af waarom zoveel angst wordt gegenereerd. En dat doet me dan opnieuw denken aan Crèvecoeur die zegt dat overheden soms zorgen dat de bevolking in paniek geraakt om daarna zo gezegde oplossingen (met vermindering van vrijheid) op te leggen. 

Wat ze niet hebben gezegd (maar misschien durfden ze het niet?) is dat dit virus waarschijnlijk door mensen is gefabriceerd. 

Ik stel me echter nog één vraag: zou de Wereld Gezondheid Organisatie echt achter dit alles kunnen zitten? Het lijkt onmogelijk... maar er gebeuren zoveel eigenaardige zaken! Alleen al dat verbod op Chloroquine (dat ik als kind drie jaar na elkaar heb geslikt en toch: onze kinderen hebben echt geloofd dat het middel dodelijk is!) was echt abnormaal! Ik herhaal: chloroquine zoals gebruikt (enkele dagen dus) voor deze ziekte kan geen kwaad en zou heel efficiënt zijn, als het tenminste in het begin van de ziekte wordt toegediend en niet als er al longproblemen zijn. 

Vriendinnen van mij, ik vermoed dat jullie allemaal gelijk hebben: er is iets niet normaal aan deze epidemie. En toch blijf ik voorzichtig, in tegenstelling tot enkelen van jullie. Omdat ik geloof dat het virus wel degelijk bestaat (al is het misschien gefabriceerd door mensen) en dat het gevaarlijk kan zijn voor bepaalde risicogroepen.  En.. dat Roger tot een serieuze risicogroep behoort natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten