zaterdag 15 augustus 2020

In overtreding!

Of we vandaag niet eens samen een terrasje konden doen, had Hendrik gisteren aan telefoon gevraagd. Uiteraard vond ik dat een uitstekend voorstel. In mijn agenda stond oorspronkelijk "bezoek aan Nany" maar de laatste maatregelen van het rusthuis hadden daar toch al een stokje voor gestoken. 

We vonden een ruim terras, met de tafels ver uit elkaar en begonnen gezellig bij te praten bij een glas bier. Gisteren hadden we besloten een wifi-booster te bestellen en Hendrik verzekerde me dat we binnenkort wel aan die foto's kunnen werken. 

Uiteraard spraken we ook over Corona. Hendrik vreest dat de crisis nog zeker een jaar zal duren en onderstreepte nog eens het belang van het opvolgen van de richtlijnen. En dan ging het over die niet altijd zo duidelijke maatregelen. En besefte ik ineens dat we enkel op café mochten met mensen uit onze bubbel, en dat we dus in overtreding waren!

Dat belette ons niet nog een uurtje verder te praten... tot het ineens (eindelijk!) begon te regenen. 

Maar kom, het was toch ongeveer tijd om afscheid te nemen en ik was heel blij Hendrik en Debby eindelijk nog eens ontmoet te hebben, overtreding of niet! 

Het was wel een rare bedoening op dat terras. Pas als je bent gaan zitten, mag het mondkapje af (en weer op als je bijvoorbeeld naar toilet gaat) en we moesten een formulier invullen met onze namen, adressen, e-mail, uur van aankomt en uur van vertrek - dat laatste deden we pas op het einde natuurlijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten