zondag 9 augustus 2020

Heet!

Hoewel we vandaag "slechts" 34°C bereikten buiten. In huis 29°C in de keuken (en zelfs de salon) en op de verdieping meer dan 30°C. 
We hoorden het af en toe donderen in de verte en ik hoopte dat we onweer (en regen) zouden krijgen, helaas het was ijdele hoop. En ik bleef puffen.
Deze avond heel veel ramen opengezet maar het lijkt niet veel te helpen!

Maar kom, ik ben weer over onze eigen ongemakjes bezig. 

Jawel, mensen die me dat vroegen in mails, ik trek me zeker ook aan wat in de wereld gebeurt. Alleen voel ik me meestal niet voldoende competent om er veel over te schrijven. 

Toen ik las over die ontploffing in Beiroet moest ik wel meteen denken aan een uit het oog verloren vriend afkomstig uit die stad. Het is immers niet omdat ik iemand niet meer ontmoet dat ik niet meer aan hem denk!

En gisteren was ik echt geschokt door wat veel dichter bij huis gebeurde en waarbij ik niemand ken. 
Brave families met kinderen, die het geld niet hebben om er iets te huren, mogen vanaf vandaag geen verkoeling meer zoeken aan de kust, omdat schorremorrie zorgde voor amok op het strand van Blankenberge. Hier lees je meer details daarover.  

Nee, ikzelf zou nooit overwegen om naar de kust te reizen voor verkoeling maar het kan toch niet zijn dat, als gevolg van politieke correctheid, mensen, die dat wel willen doen, collectief gestraft worden?

Vandaag alleen met Nany getelefoneerd. Die, waar ze nu zit,  nog steeds minder last heeft van de hitte dan op haar vroegere flat maar... ook nog steeds klaagt dat ze niet mag ontmoeten wie ze wil. 
Ze lijkt maar niet te begrijpen dat dezelfde maatregel voor ons geldt!

O ja, en even gemaild met Matadi-vriend Marcel D. Hij is, na zijn scheiding met M-C. hertrouwd met zijn eerste vrouw!

En oei, ik zou bijna de aangenaamste bezigheid van deze dag vergeten te vermelden! Roger en ik hebben nog verder geprobeerd Hendrik uitleg te geven bij vroegere foto's. Deze keer waren het vooral foto's  van marraine, Nononc en die kant van de familie. Veel nostalgie weer voor mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten