maandag 17 augustus 2020

"Jaak Boonen" door Laure Corstjens: een boeiend boekje!

Nog steeds niet beginnen schoonmaken vandaag (behalve de keuken vegen en dweilen) omdat ik vooral bezig was met de Limburgse Monografie van Laure Corstjens over Jaak Boonen. Nadat de foto's waren toegevoegd en de wijzigingen aangebracht, heb ik eindelijk ook zelf de tekst nagelezen. Niet alleen was die boeiend maar Laure schrijft ook heel goed! Als ze verder wil meewerken, hebben de Limburgse Monografieën aan haar een bijzondere medewerker bijgewonnen. Maar ja, het is vrijwilligerswerk... en je verdient er dus niets aan!

Met mijn armen gaat het nu zo goed dat ik vandaag tussendoor (en na, met de hulp van Roger,  het te droge hangen van pas gewassen kleren) de keuken begon te dweilen nadat ik die geveegd had. Dat ging vanzelf... maar daarna deden mijn armen toch weer een beetje pijn. Blijkbaar is was ophangen, vegen en dweilen net iets te veel na elkaar! Zeggen dat ik nog steeds dat poorthuis onder handen moet nemen (het wordt steeds vuiler!).

Ook naar Nany gebeld die duidelijk jaloers is op medebewoners die elke dag een familielid hebben met wie ze een uurtje in de buurt van het rusthuis mogen "wandelen" (ik begrijp niet waarom dat alleen met een bezoeker mag en waarom dus bewoners niet in hun eentje naar buiten mogen als ze ertoe in staat zijn). Nany had wel weinig tijd, want ze verwachtte het bezoek van zusje Bie (zonder wandeling dus, vandaar haar afgunst).

Ook enkele mails beantwoord, van Hendrik en Debby tot onze opluchting vernomen dat ze geen waterschade hebben geleden gisteren en Wiemla (moeder van Debby) moeten sussen, die het als heel sociale Surinaamse echt moeilijk heeft met al die Corona-maatregelen!

O ja, ik zou het bijna vergeten! Deze nacht heel levendig van onze vriend Jan gedroomd! Hij kwam me zeggen dat alles oké is met hem! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten