vrijdag 28 augustus 2020

Kikkererwten met spek en zalm met courgette

Gisteren had ik kikkererwten klaargemaakt volgens dat recept van doperwten met spek. We vonden het lekker maar konden niet beslissen wat we het lekkerst vonden: doperwten of kikkererwten.

Deze avond aten we, na een bord groentesoep, een restje kikkererwten van gisteren, opgewarmd in de microgolf. En dat was ongelooflijk lekker! Eigenaardig maar het gebeurt vaak dat een opgewarmd gerecht beter smaakt dan het vers bereide gerecht.

Als hoofdgerecht zouden we zalm met courgette eten. Eerst wilde ik dat in de wok bereiden maar daar had Roger niet veel zin in. 

'Oké, dan doe ik alles in de oven,' antwoordde ik hem, 'dat is nog minder werk!'
In een ovenschotel heb ik dus zalm gelegd, omringd met blokjes courgette, alles gekruid met zout, peper, look, rozemarijn en basilicum en daar heb ik vrij rijkelijk olijfolie over gegoten. Na een klein halfuur in de oven genoten we van een overheerlijk gerechtje! 

Dat zomaar in elkaar geflanst recept moet ik dus zeker onthouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten