vrijdag 7 augustus 2020

Luie dag aan het begin van de hittegolf

We bereikten de 35°C vandaag. Dat was nog te doen, behalve tijdens onze boodschappen. Roger ging alleen (Corona-maatregel) de winkel binnen, ik bleef in de auto op hem wachten met alle ramen open maar dat bleek nog veel te warm! En even buiten rondlopen was nog een slechter idee: er was daar nergens schaduw!

In huis (en dan vooral in de keuken die de warmste plek is) overschreden we nooit de 27°C, het bleef dus "fris". Onze dag was dan ook vooral lui, loom en somber (omwille van de dichtgetrokken gordijnen hier en daar).

Naar Nany gebeld, die gisteren nog zei dat haar kamer goed meevalt met deze hitte maar het vandaag toch wat te warm begon te vinden, en mails beantwoord.
Onder andere van Matadi-vriend Lieven P. 
Zijn kleinzoon liep (echt, in de betekenis van "rennen") deze avond (ook deze nacht?) 100 km voor een goed doel.
Uiteraard wilde ik dat een beetje live volgen. En dat kon via Facebook.

Ik dus daar naartoe. Ik vond het, volgde dat rennen vol bewondering gedurende bijna twee uur (eigenlijk tot er een onderbreking was in het filmen), las daarna wat, beantwoordde nog een mail... en toen ik verder wilde kijken naar dat "lopen" vond ik het niet meer terug! Facebook en ik, dat gaat nog steeds niet goed samen blijkbaar!

Maar kom, ik sta echt versteld van wat sommige mensen over hebben voor een goed doel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten