zondag 16 augustus 2020

Binnenkort bezoek van "onze bubbel"!

Nog verder gewerkt aan die monografie vandaag (en morgen moet ik nog enkele wijzigingen aanbrengen) en een telefoontje met dochterlief.
Ze vertelde me dat de kindjes vroegen wanneer ze nog eens naar hier zullen komen. Heel spontaan antwoordde ik: 'Wanneer zal dat mogen?' En toen herinnerde ik me dat onze dochter, schoonzoon en wij  in een zo gezegde "bubbel" zitten! Dus voor binnenkort afgesproken en ik kijk daar echt naar uit!

Ik belde nog even naar Zeger (die dus niet in die "bubbel" zit) om te vragen of hij erbij wilde zijn (ik weet dat Hendrik en Debby dat voorlopig niet willen, om zeker Roger niet te besmetten) en Zeger antwoordde ongeveer in dezelfde trant als wat ik van Hendrik als antwoord zou hebben verwacht.

Zelf weet ik echt niet meer wat ik moet geloven! Ludo D. stuurde me deze avond een filmpje over iemand die zich ook veel vragen stelt bij heel dit Corona-gedoe!

We hebben niet gewandeld (te veel werk én regen!) en ik las dat het Antwerpse heeft geleden onder stormweer. Ook in de buurt waar Hendrik en Debby wonen, stonden er straten blank. Ik heb even gemaild naar Hendrik om te vragen of ze waterschade hebben geleden maar heb nog geen antwoord gekregen. 

Ook naar Nany gebeld, die elke dag wat verwarder begint te klinken aan telefoon. Tja, ze is dan ook al heel oud natuurlijk! En, weet je wat? Binnen nog geen 19 jaar ben ik even oud en waarschijnlijk nog meer verward (als ik nog leef natuurlijk)! 

Vriendin Seany stuurde ons een filmpje over de uitvaart van Jan en ik vroeg me even af of zijn heengaan niet op de beste manier is gebeurd: zacht en snel, denken we, terwijl hij nog helemaal niet begon af te takelen en dus niemand ten laste was. Hij zat wel nog vol plannen, maar ik vermoed dat zelfs Nany, op haar bijna 90 jaar, nog plannen heeft, al zijn die van een andere orde dan die van Jan.

Maar ja, ik zou eigenlijk graag nog iets langer dan 5 jaar op deze wereld vertoeven (Jan zaliger was 75 jaar geworden in april)! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten