maandag 24 augustus 2020

Geen wandeling maar wel een interessante dag

Na een vrij lang telefoontje met Nany wilden we een wandeling maken maar toen begon het te regenen. Geen wandeling dus maar wel nog een wasmachine laten werken.

Nany was heel positief aan telefoon: ze had mogen meehelpen met bepaalde huishoudelijke karweitjes die ze graag uitvoert. Uiteraard hadden we het even over het plotse overlijden van de echtgenoot van zusje Bie precies twee jaar geleden. En sindsdien hebben Roger en ik nog van enkele andere geliefden afscheid moeten nemen!

Geen wandeling dus, wel rustig aan verder schoongemaakt en gekookt. Ik moet echt minder aan telefoon hangen, want ik voel dat mijn armen weer serieus achteruit zijn gegaan (gelukkig is het niet zo erg als in het begin, toen ik ze praktisch niet meer kon bewegen).

Deze avond onder andere nog eens zitten luisteren en kijken naar Crèvecoeur. De link bij zijn naam voert naar een privé pagina, dus ik weet niet of jullie het kunnen beluisteren zonder te registreren. En daarbij, het is toch weer in het Frans. Het was wel weer heel interessant.

Het ging over de rol van "ziekte" in ons lichaam dat zichzelf in de meeste gevallen zelf geneest en die "ziekte" gebruikt om opnieuw een evenwicht te bereiken - als we ons lichaam tenminste de kans en de tijd daartoe geven (heel herkenbaar voor mij), over kinderziekten, het opbouwen van immuniteit en voorbeelden die ook heel herkenbaar waren (zoals het feit dat na een kinderziekte de peuter ineens veel "rijper" lijkt), over het nut van vaccinaties (Crèvecoeur gelooft daar niet in, ik twijfel - zoals altijd -  maar ben geneigd hém te geloven) voor baby's en zelfs voor gezonde volwassenen. 

En, bijna aan het einde, zo maar terloops, vertelt Crèvecoeur dat na enkele Franse en Japanse wetenschappers, nu ook een Italiaanse wetenschapper beweert dat dit virus geen natuurlijk virus is maar in een laboratorium werd gefabriceerd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten