woensdag 23 september 2020

Dansles

We zouden vandaag opnieuw Elena en Eva van en naar de dansles rijden. Zelfde scenario als twee weken geleden maar deze keer vergezelde Matthias ons terwijl zijn mama les ging geven. 

Deze keer ook geen bezoek aan Rogers zus tussen het afzetten en ophalen van Eva, maar een bezoek aan het graf van mijn als het ware grote broer Nononc (mijn oom in feite dus), zijn moeder (Marraine) en vader. Ik vertelde er Matthias over die betovergrootmoeder van hem en mijn logeerpartijen bij haar en Nononc.

                               Matthias bij het graf van Marraine en Nononc (eigen foto)

Tussen het thuiskomen met Eva en het afhalen van Elena speelden de kinderen met mij "Levensweg" terwijl Roger de krant las.



Na het afhalen van Elena was het tijd voor het vieruurtje, de huistaken en het bereiden van het avondeten.  Onze dochter en schoonzoon aten met ons waarna dochterlief opnieuw les ging geven en schoonzoon rond 19 uur naar een afspraak ging. Terwijl ik de keuken opruimde, las Roger verder de krant en keken de kindjes tv of speelden ze computerspelletjes. 

Na de thuiskomst van hun vader vertrokken Roger en ik naar huis... nadat we de kindjes een dikke knuffel hadden gegeven. Ze klaagden immers al lang over het niet meer mogen knuffelen en ik had besloten dat het mocht, vermits wij in de "bubbel" van hun ouders zitten en we in feite zo goed als niemand anders ontmoeten. Een beetje verkeerde redenering, ik weet het, want dat virus houdt geen rekening met zogenaamde "bubbels". Dat gebrek aan knuffels begon de kindjes echter tegennatuurlijk te lijken.

In het naar huis rijden vernamen we dat die zogenaamde "bubbel" wordt afgeschaft maar dat voortaan elke persoon buiten zijn gezinsleden slechts met 5 personen per maand dicht contact mag hebben. Voor Roger en mij zal dat niet veel verschil maken... maar voor Nany?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten