maandag 7 september 2020

De daken geraken hersteld!

Er is nog maar een beetje werk aan, nadat de aannemer vandaag een groot deel heeft laten herstellen!

Ik belde uiteraard nog eens met Nany die deze keer veel optimistischer leek. Ze had gisteren, na mijn telefoontje, nog enkele menselijke contacten gehad en dat is blijkbaar heel belangrijk voor haar! Maar kom,  ze begrijpt nu ook waarom de maatregelen voorlopig niet versoepeld worden en ik heb haar beloofd dat, zodra het weer mogelijk is, wij op bezoek komen. 

Wij maakten een korte wandeling, nog eens in Borgworm (Waremme). Dat stadje staat ons echt aan. 

Onderweg had ik het met Roger over het literaire ontbijt van de KVLS gisteren. Wij zijn er niet naartoe gegaan: om te beginnen vinden we zulke bijeenkomsten niet aangeraden in deze Corona-periode, en trouwens, al om 9 uur 's ochtends in Hasselt ontbijten is veel te vroeg voor ons om gezellig te zijn. Plus dat ik het nogal duur vond (15 euro als ik me goed herinner). Dat is oké als je veel broodjes en croissants enzoverder eet, maar vermits ik meestal enkel een yoghurt of een eitje tot mij neem en Roger het doet met anderhalf sneetje speltbrood en wat kaas, ligt die prijs veel te hoog voor ons. Daar hadden we het echter niet over, wel of het aangewezen was of niet om zulke bijeenkomst te organiseren in deze periode. 

Er wordt immers gevraagd je te houden aan een bubbel van vijf personen en enkel met die mensen op café of restaurant te gaan. Ik weet het, Roger en ik waren ook "in overtreding" toen we Hendrik en Debby ontmoetten op dat terras... maar dat is toch nog heel wat anders dan af te spreken met een tiental leden van een vereniging! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten