donderdag 10 september 2020

Nany en bubbels

Vandaag als voornaamste beweging onze boodschappen (en eerst een afspraak in de garage voor een onderhoud van de Subaru). 

En daarna een lang telefoongesprek met Nany. Ik vertelde haar dat we heel binnenkort nog eens afkomen omdat de maatregelen in het rusthuis versoepelen vanaf morgen en een bezoek voor ons dus te doen is. Weliswaar wordt het waarschijnlijk een "wandeling" naar een of ander caféterras in de buurt waar we een poosje gezellig zullen keuvelen en genieten van het aangekondigde mooie weer. 

Meteen begon Nany plannen te maken om ik weet niet hoeveel vrienden te ontmoeten! 

Helaas, ze begrijpt nog steeds het nieuwe begrip "sociale bubbels" niet. Ik weet het, de meeste mensen houden daar al lang geen rekening meer mee (wij gisteren ook niet) en de meeste vriendinnen van Nany al helemaal niet.  

In het rusthuis echter houdt men daar wel serieus rekening mee... 

Op dit moment bestaat de "sociale bubbel" van Nany enkel uit mijn broertje en zus. Maar als wij ons registreren als "bezoekers" behoren we meteen tot haar bubbel... en dan is er wel een probleem. Wij kunnen immers niet wekelijks op bezoek gaan bij haar. Maar... als wij in haar "bubbel" zitten, mag zij officieel nog maar één andere persoon kiezen voor haar "bubbel"... terwijl ze met meer dan 10 mensen zou willen afspreken!

Ik moet haar daar morgen over spreken aan telefoon (maar dat is dan weer zo moeilijk, Nany naar mij te laten luisteren!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten