zaterdag 5 september 2020

Terrasje in Borgloon

Na onze brunch en wat opruimwerk, weer een telefoontje met Nany. Ik sprak haar over die brieven van mijn vader... maar daar herinnerde ze zich niets van. Maar dan echt helemaal niets, en zelfs niet of zij ooit op die brieven had geantwoord (wat wel het geval is, lees ik in die schrijfsels van mijn vader). Dat haar korte termijngeheugen achteruit gaat, hadden we al lang opgemerkt, maar dit gaat over het lange termijngeheugen... en volgens mij toch over belangrijke herinneringen! 

Daarna gingen Roger en ik bier kopen waarna we een wandeling maakten in Kortessem. Daar staan vrij veel mooie gebouwen... maar toch staat die gemeente mij minder aan dat het mooie Borgloon.

Waar we daarna nog heel even rondliepen om uiteindelijk iets te drinken op het terras van café Hasbania op het Speelhof. 

Wat een eigenaardige periode toch: eerst keken we uit of er voldoende ruimte was tussen de tafels op dat terras! Want, tussen haakjes, in Kortessem was ons opgevallen dat ze nogal dicht bij elkaar staan!

Het was daar heel aangenaam zitten in de herfstzon, met een biertje voor Roger en een glas witte wijn voor mij!


O ja, daar konden we ons registreren via het internet. Daar hadden we het trouwens onder andere over: die registratieplicht op café. Vlak voor we besloten iets te gebruiken op dat terras had Roger nog gezegd dat die registratieplicht hem remde om op café te gaan. Omdat, zo redeneerde hij terecht, als iemand, die op hetzelfde moment daar zat, besmet geraakt, je het zitten hebt: dan krijg je controle en misschien de verplichting je te laten testen. Ik vroeg me weer af of Crèvecoeur niet gelijk heeft, die beweert dat we naar een maatschappij gaan waarin iedereen maximaal gecontroleerd wordt. 

Thuis gevulde courgettes klaargemaakt en niets vergeten deze keer! 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten