maandag 21 september 2020

Over Jesseren en zo

Na enkele huishoudtaken en een telefoontje met Nany (daarover hieronder meer) besloten we nog eens naar Jesseren te rijden. Omdat er op veel plaatsen werken aan de gang waren, deden we dat via heel mooie veldwegen. Op een zeker ogenblik zien we ergens (al in Jesseren) een aanwijzing naar een Romeinse site. We parkeerden er de auto, kwamen na een brugje en een trap terecht op iets dat leek op een vroegere spoorwegzate, volgden die een twintigtal minuten, kwamen uit op een straat maar hadden onderweg geen Romeinse site gezien!

In die straat bracht een zijweg ons op vijf minuten terug naar de auto. 

We reden naar het vroegere station van Jesseren en begonnen daar aan de lange lus die we zo vaak hebben gemaakt. Helaas, mijn heupgewrichten deden zo pijn (gisteren weer te weinig bewogen) dat we na 20 minuten rechtsomkeer maakten. We hebben dus vandaag alles bij elkaar wel meer dan een uur gelopen maar blijkbaar zou ik beter elke dag een halfuur lopen (wat ik eigenlijk al wist).

Na nog een paar boodschappen in Borgloon reden we naar huis waar ik voor het avondeten zorgde (soep van courgette, sla, ui, look en kervel - een heel lekkere combinatie - gevolgd door sla en witloof met mayonaise en worst). Daarna nog een uur besteed aan het overtypen van één brief van mijn vader en enkele mails beantwoord.

Onder andere een mail van zus Bie, die zich dezelfde vragen stelt als ik wat Nany betreft. Onze moeder klinkt de laatste tijd heel vrolijk aan telefoon, en met reden: elke dag ontmoet ze een andere kennis die haar mee uit neemt. Maar... wij hebben uitgerekend dat Nany op één week tijd een veertiental mensen van buiten het rusthuis ontmoet. Is dat echt de bedoeling in deze Corona-tijd? Zijn ze dan echt van het ene uiterste in het andere gevallen in dat rusthuis? Nany vertelde me dat ze jammer genoeg geen bezoek zal krijgen (zoals eerder aangekondigd) van haar goede Matadi-vrienden Lily en Roger. Lily had dat beslist omdat het nog te gevaarlijk lijkt! Ik kan me voorstellen dat Lily, als ze Nany aan telefoon hoort vertellen over haar vele contacten, inderdaad besluit nog even afstand te houden! 

Bie vertelde me (in een mail dus) dat het rusthuis in feite wel het begrip "bubbels" hanteert maar dat onze moeder dat helemaal niet begrijpt - wat ik ook al doorhad. Waarom houden ze Nany daar dan niet wat in toom? Ze merken toch ook dat ze elke dag met iemand anders op stap gaat? En waarom vertelde Nany me dat ze in het rusthuis geen rekening meer houden met die "bubbels" (wat ik eigenlijk al heel eigenaardig vond)? 

Om deze post te eindigen nog heel even iets over de KVLS: vandaag een uitnodiging gekregen voor de algemene vergadering in oktober! Wat bezielt die vereniging wel? Zelfs Sabam zorgde voor een virtuele algemene vergadering en de KVLS wil haar leden samen brengen rond een tafel binnen een restaurant?

Ik weet het, gisteren waren wij in feite ook in overtreding!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten