donderdag 3 september 2020

Medium en ingenieur

We wandelden vandaag eindelijk nog eens in Borgworm (Waremme).Wat was dat lang geleden! Vroeger gingen we er geregeld de ene of de andere bezoeker afhalen aan het station (ik denk dat we de laatste keer  mijn Nononc en Françoise afhaalden, ongeveer een jaar voor het overlijden van mijn oom Nononc) maar tegenwoordig rijden we zelden naar dat stadje. 

De wandeling deed deugd, er was weinig veranderd, behalve natuurlijk dat iedereen er met een masker rondliep. Onderweg was ik aan het mijmeren. Ik herinnerde me dat de laatste keer dat we Hendrik en Debby ontmoetten, we nog even spraken over mijn (en niet alleen mijn) idee dat ons bewustzijn niet wordt voortgebracht door ons brein maar dat ons brein een deel van een universeel bewustzijn capteert.

Thuis zorgde ik voor het avondmaal; aten we, wasten we af en daarna ging ik aan mijn pc zitten. Per toeval (!) viel ik op een interview van het medium Bruno met een ingenieur die, na bepaalde ervaringen,  ook medium is geworden. 

Jammer, mensen, het is weer in het Frans maar probeer toch eens te luisteren! De ingenieur-medium is er ook van overtuigd dat ons bewustzijn een deel is van een universeel bewustzijn. Ze heeft het onder andere over wetenschappelijke dogma's en over het feit dat wetenschap zichzelf constant in vraag moet stellen. En over het gebrek daaraan bij de huidige wetenschap. Ze (de ingenieur dus) geeft ook een korte maar duidelijke uitleg over quantumfysica en spreekt over de verhouding wetenschap/spiritualiteit. Echt boeiend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten