zondag 13 september 2020

Naar Nany

We kwamen iets voor 14 uur aan bij Nany die ons fier haar definitieve kamer toonde (stel je voor: wij hadden die nog niet gezien!) en daarna met ons naar de uitgang liep. Met een mondkapje aan! Dat ze eerst constant onder haar neus duwde tot ik begreep dat ze zo'n zwaar stoffen masker droeg, het model dat ik ook slecht verdraag. Ik gaf haar in de auto een lichter, wegwerpmodel en dat droeg ze zoals het hoorde tot wanneer we om 14:30 uur aan onze tafel gingen zitten.


Dat was op datzelfde ruime terras dichtbij Hendrik en Debby. Ze wachtten er al op ons.


                                                Eigen foto's

                                                Foto Debby

We dronken een biertje (geoffreerd door Debby en Hendrik) en praatten bij. Hoewel ze "braaf" haar mondkapje had gedragen, vroeg Nany zich af waarom dat aan tafel niet moest en waarom de maatregelen versoepeld waren als het nog steeds zo gevaarlijk is. 'Omdat de mensen klagen over de strenge regels,' antwoordde Hendrik, 'maar dat het zo gevaarlijk blijft, ligt natuurlijk aan al die vrijheden'. Hendrik ziet de toekomst heel somber in. Hij vermoedt zelfs dat ons kerstfeest niet zal kunnen doorgaan.
Ook het begrip "sociale bubbel" begreep Nany niet goed (en nog minder dat we eigenlijk weer in overtreding waren). Hendrik probeerde het uit te leggen, maar beweerde dan weer (in tegenstelling tot een vorige keer) dat je met mensen buiten de bubbel op café mag. Ik dacht van niet, zie immers hier (Winkels en Horeca: 
  • Je kan alleen op café of restaurant met jouw gezin (of de personen met wie je samenwoont) en jullie 5 vaste contacten.)

Ondanks die enkele negatieve noten heeft Nany duidelijk genoten van ons samenzijn!

Om 16:30 uur stipt zetten Roger en ik haar weer af aan de ingang van het rusthuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten