maandag 29 november 2021

Rijke luie maandag

Niet veel "gedaan" vandaag buiten het dagelijkse telefoontje met Nany en de bereiding van een heerlijke stoofschotel van everzwijn, lezen, kijken en luisteren.

En allerlei interessante zaken tegengekomen. Zoals dit radio-interview met de auteurs van het boek "Dieu, la science, les preuves", Michel-Yves Bolloré en Olivier Nonnasier (wetenschappers die ik niet kende).  Volgens hen zou de huidige wetenschap het bestaan van een god wel bewijzen. Het boek zou naar het schijnt bovendien vrij gemakkelijk lezen: ik heb weer veel zin om het te kopen... maar wat met ons voornemen om geen boeken meer aan te schaffen dan? 

Ik keek ook naar een debat over onder andere de inenting van kinderen. Eigenlijk niet echt een debat op z'n Frans (tja, het is weer in het Frans, net zoals het gesprek waar ik het hierboven over heb): meer een dubbel televisie-interview. Als argument voor wordt gegeven een gedeeltelijke bescherming tegen erge vormen van covid, als argument tegen de mogelijke erge bijwerkingen van het prikje die onvoldoende bestudeerd werden én het feit dat kinderen, behalve als ze bijvoorbeeld zwaarlijvig zijn, weinig last hebben van het virus. Wat een geluk dat ik zelf geen beslissing moet nemen op dat gebied (hoewel ik denk dat ik voorzichtigheidshalve die tweede mening zou volgen)!

Ik heb ook een heel interessant artikel van Sam Brokken gelezen. Deze keer in het Nederlands. 

Het was echt een rijke luie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten