maandag 22 november 2021

72 jaar

Bedankt voor al de lieve kaartjes, mails, berichten en telefoontjes, familie en vrienden! Nany was het wel vergeten. Wat ze heel erg vond toen ik haar vriendelijk eraan herinnerde. 'Hoe oud word je nu?' vroeg ze. En op mijn antwoord reageerde ze: 'Da's al een beetje oud hé!' Het is de eerste keer dat ze toegeeft dat ik "al een beetje oud" word! 😉 

Ze maakt het nog steeds goed en vindt haar quarantaine dan ook vreselijk: ze verveelt zich! 

Roger en ik hebben van vandaag helemaal geen feestdag gemaakt. Ik vergat zelfs voor een aperitief te zorgen (met de hapjes bedoeld voor vorige zondag - ik zal daar toch iets moeten mee verzinnen of ik kan binnenkort alles weggooien). Roger dacht er ook niet aan: feestjes zijn niet echt aan hem besteed! Ons eten was wel lekker genoeg maar zeker niet lekkerder dan andere dagen (en de vegetarische balletjes met tomatensaus die we aten zijn helemaal niet mijn favoriete gerecht). 

Ik had vandaag ook straatgenote V. aan de lijn die me gelukwenste met mijn "27 jaar" en me vertelde dat er zoveel covid-gevallen zijn in Heers. Zij sprak van 600 besmette mensen (wat ik nergens heb teruggevonden maar wat ongelooflijk veel zou zijn: we zijn, als ik me niet vergis, met 7000 inwoners).  Dat er veel besmettingen zouden zijn, verwondert me wel niet echt. Ik zei gisteren nog tegen Roger dat ik vind dat de gemeente te veel massabijeenkomsten organiseert de laatste tijd. En ik weet dat al die gevaccineerden denken dat alles nu veilig is. 

Ik heb zopas wel gelezen dat het gemeentebestuur de kerstmarkt, de nieuwjaarsreceptie en nog een paar evenementen die veel volk aantrekken heeft afgelast. 

4 opmerkingen:

  1. Als Nany het echt „heeft zitten“ dan is het toch wel een geruststelling dat het vaccin (inclusief de booster prik) blijkt te werken tegen symptomen !
    Dat er een afdeling in quarantaine is, komt misschien door een risico contact en niet door een besmetting onder de groep (hoop ik voor haar/hen) .
    Kijk eens hier voor gegevens over Heers : https://www.coronafacts.be/index.php?taal=&regio=1&niss=73022 misschien .
    Hou het buiten, en blijf gezond .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor het vaccin waren er ook veel mensen die geen symptomen hadden, dat was net het probleem! En nu denkt een gevaccineerde die geen symptomen heeft dat hij zeker niet besmet is, want gevaccineerd! En nee hoor, er zijn wel degelijk mensen besmet bij Nany, waaronder zijzelf! Bedankt voor de link, kende ik niet! Groetjes!

      Verwijderen
    2. Denk je nu echt dat "de gevaccineerden" denken dat ze veilig zijn? De meesten weten goed genoeg dat we nog steeds besmet kunnen geraken en het virus doorgeven. Dus zijn we nog steeds voorzichtig. Realiteit is dat de kans op zwaar ziek worden veel kleiner is indien gevaccineerd, en de kans op transmissie ook.
      Dus inderdaad, wees blij dat je moeder gevacinneerd is, anders had ze nu misschien wel erg ziek geweest.

      Verwijderen
    3. IK zie de mensen rondom mij bezig en en ik hoor ze. Geregeld moet ik horen: maar ik ben gevaccineerd! Misschien ontmoet ik enkel mensen die niet weten dat ze nog "gevaar lopen" natuurlijk en ken ik die "vele uitzonderingen" zoals jij bent niet!
      Over die kans om zwaar ziek te worden bestaat onenigheid maar ik weet ook dat de versie die je voorstelt voorlopig wordt aangenomen.
      Maar echt, ik ontmoet dus enkel mensen die denken dat ze nu veilig zijn!

      Verwijderen