dinsdag 2 november 2021

Over slechte communicatie enzovoort...

Deze avond keek ik dus naar de zesde aflevering van "Tegenwind". Net zoals de vorige afleveringen heel interessant en, hoewel het onder andere ging over desinformatie, censuur, ruzies omwille van verschillende visies en een verkeerd begrip van vrijheid, vrij hoopgevend. En weer heel mooie landschappen!

Daarvoor uiteraard mijn dagelijks telefoongesprek met Nany. Die me fier vertelde dat ze gisteren, dankzij mijn zus, aan dat noodzakelijke "papier" was geraakt waarmee ze "uit het rusthuis mag omdat ze het op veel plaatsen moet laten zien". De volgende keer dat wij op bezoek komen, zal ze me dat formulier tonen. Ze begrijpt dus duidelijk niet dat niet alleen rusthuisbewoners die "pass" nodig hebben om bijvoorbeeld op café te gaan! Ik heb het niet proberen uit te leggen... want ik bespeur een duidelijke en snelle achteruitgang in haar begripsvermogen.

Zolang ze woorden verwarde (en dat doet ze al een poosje), kon ik,  door een beetje te redeneren, perfect volgen wat ze bedoelde. Als ze bijvoorbeeld zei dat ze "met haar... heu... hoe heet dat weer... radiator naar de eetzaal loopt" wist ik goed dat ze bedoelde "met haar rollator". Nu echter vertelt ze op een ogenschijnlijk heel coherente manier (Roger zei het me vandaag nog, dat ze helemaal niet verward leek aan telefoon!) zaken die helemaal niet kloppen. Echt, alsof de wereld er voor haar helemaal anders uitziet dan voor ons!😟

Geen opmerkingen:

Een reactie posten