woensdag 24 november 2021

Winters koud

Gisteren zag ik een winterkoninkje op ons terras en vroeg ik me af of het dan al winter is!

Aan telefoon klaagde Nany weer vandaag. In feite begrijpt ze er niets van (ze heeft drie prikken gehad, ze voelt zich niet ziek en toch moet ze op haar kamer blijven). Als je het haar probeert uit te leggen, begrijpt ze er nog minder van (als ze al naar je luistert, want Nany heeft de neiging om constant aan het woord te willen blijven). Hoe kun je iemand besmetten als je niet ziek bent? En vooral: hoe kan zij dat virus hebben opgedaan zonder iemand aan te raken de laatste weken? Dat aanraken daarvoor niet nodig is, begrijpt ze al helemaal niet. Ze blijkt ook vergeten te zijn dat ze heel veel afwisselende contacten had tot een poosje geleden (en ik vermoed dat ze niet beseft dat ze daarbij nooit enige afstand houdt) en vraagt zich nu af of je het virus misschien ook via de telefoon kunt krijgen of doorgeven (ze telefoneert heel veel)! Ik zei haar dat zoiets niet kon maar dat leek ze maar half te geloven! Toen ik haar probeerde te troosten en zei dat wij deze dagen ook niemand ontmoeten, antwoordde ze: 'Ja, maar jullie kunnen wel gaan wandelen.' Het gaat veel beter met mij maar echt wandelen, daar ben ik absoluut nog niet toe in staat! 

Nany begrijpt maar niet dat ons leven nu al bijna even rustig is als het hare, met dat verschil weliswaar dat wij onze boeken en internet hebben én dat we over meer dan één kamer beschikken. 

Deze avond reed ik wel mee met Roger die zijn derde prik ging halen. Terwijl ik op hem wachtte in de auto werd er "aangeklopt" op het autoportier. Elie M. van de werkgroep WO I-II  (die ik eerst niet herkende met zijn mondkapje voor zijn gezicht)! We praatten een poosje over de werkgroep en onze projecten. 

Maar... wat vond ik het vreselijk koud terwijl ik daar op Roger wachtte! Ik bedacht dat, zelfs als ik het zou aankunnen, een wandeling me niet zou bekoren deze dagen! Ik heb nooit van de winter gehouden en blijkbaar groeit mijn aversie voor dat seizoen! En de winter komt er toch zo vroeg aan dit jaar!  Ik ken enkele mensen die wel houden van die winterse kou maar toch ben ik niet de enige van onze vrienden die het voorbarig "winters koud" vindt, las ik in de mails deze avond!  

Dat winterkoninkje wist blijkbaar al voor mij dat het winter wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten