maandag 1 november 2021

Zal de waarheid zegevieren?

Telefoon van vriendin Liliane deze middag. Of we niet eens langskwamen om bij te praten. Dat vonden Roger en ik een uitstekend idee en we reden dus naar Paul en Liliane in het naburige dorp (zeggen dat ik die afstand tot voor anderhalf jaar nog een wandelafstand zou gevonden hebben - nu zijn mijn ledematen daar echt nog niet toe in staat). 

Uiteraard hadden we heel veel nieuwtjes uit te wisselen maar we voerden ook heel diepzinnige gesprekken over opvoeding, politiek, de huidige crisis, enzovoort. Liliane leerde me nieuwe Nederlandstalige websites kennen, waarbij ik weer eens besefte hoe opvallend vaak ikzelf tegenwoordig naar Franse websites ga. Misschien toch opnieuw wat meer Nederlands lezen, Jessy? 😊 We hebben heel lang gepraat... en gesmuld van heerlijke appeltaart die Liliane had gebakken. 

Iets over 18 uur kwamen we pas thuis waar ik, na het avondeten en de afwas, naar het nieuwe discours van Crèvecoeur luisterde (tja, toch weer in het Frans dus). Ik heb het al gezegd: het is een privé platform en je moet er dus inloggen. 

Deze keer een heel hoopvol betoog, waarin Crèvecoeur weer de spirituele toer op gaat, verwijst naar bepaalde symboliek in de bijbel (vooral in genesis en de Apocalyps - zonder daarom de religieuze toer op te gaan)  en zegt dat hij overtuigd is dat de waarheid uiteindelijk op elk gebied zal zegevieren. Ik vond het uitermate boeiend en jammer dat ik niet op mijn beurt de website kon aanbevelen aan Liliane (want, zelfs voor wie een beetje Frans begrijpt, lijkt het mij vrij moeilijk). En... ik ken jammer genoeg nog geen tool die gesproken teksten vertaalt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten