zondag 21 november 2021

Dokter Perronne

Ik zocht naar hem op Google deze avond: zo lang geleden dat ik hem nog hoorde! Ik heb er een poosje aan gedacht zijn boeken te kopen, maar nogmaals: we hebben beslist geen boeken meer aan te schaffen... en daarbij vroeg ik me echt af of ik die zou begrijpen!

Ik vond hem hier: een interview met hem over onder andere de reden waarom hij niet meer wordt opgevoerd in de media. De voornaamste brok van het (vrij kort) gesprek gaat echter over de vaccinatie. Professor Perronne is immers een specialist in tropische ziekten, infectieziekten en vaccinologie. Hij geeft meteen toe dat hij niet meer aan bod komt in de media omdat zijn discours dat van onze overheden tegenspreekt (en toch twijfelt hij niet aan de eerlijkheid van die overheden, hij hoopt enkel dat de ogen van die politici eindelijk zullen opengaan).

Perronne beweert dat de toestand erger is in landen waar massaal werd gevaccineerd tegen Covid dan in landen waar dat niet gebeurde. Hij geeft daarvoor een uitleg die ik niet kan reproduceren wegens te wetenschappelijk voor mijn brein maar waarin ik argumenten herkende die professor Raoult al vorig jaar formuleerde. 

Probeer het eens te beluisteren, vrienden. Het is weliswaar weer in het Frans maar Perronne praat heel langzaam, gebruikt geen moeilijke woorden en het is vrij kort. En... de interviewers zijn heel kritisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten