vrijdag 12 november 2021

"De afspraak op vrijdag"

Ik keek deze avond (bij wijze van "ontspanning") nog eens naar televisie op mijn pc-scherm (hoewel ik eigenlijk een paar mails moest beantwoorden maar dat doe ik morgen, sorry vrienden).  Ik keek naar "De afspraak op vrijdag" (op de VRT) dat ik, eigenaardig genoeg voor iemand zoals ik die helemaal niet onderlegd is in politiek, interessanter vind dan de gewone "De afspraak" door de week. Ik heb immers de indruk dat ik in dit programma veel meer verschillende meningen hoor, wat ik niet heb met "De afspraak".

De discussies en debatten zijn uiteraard niet op z'n Frans (die ook niet ideaal zijn wegens heel moeilijk om te volgen - hoewel ik daar wel kan genieten van de "hartstocht" van de deelnemers),  maar tenminste bestaande terwijl ik in veel televisiedebatten de indruk heb dat ik alleen mensen met ongeveer dezelfde visie hoor spreken (en dat het dus in feite een gewoon "gesprek" is). 

Ik heb wel weer opgemerkt dat, zodra ik een beetje volg wat er allemaal gebeurt op politiek vlak in de wereld, ik me daar helemaal niet goed bij voel. Al weet ik ook dat ik moet ophouden alles denken te voelen wat (ik meen dat) andere mensen voelen.  Hier gaat het onder andere over vluchtelingen vanuit Polen die aan de grens van Wit-Rusland geen weg meer uitkunnen. Uiteraard denk ik weer dat ik "voel" wat die mensen meemaken. En dan komen weer herinneringen naar boven aan al die keren dat ik me vergiste op dat gebied en pas later inzag dat degenen die ik wilde helpen (op heel bescheiden schaal hoor!) eigenlijk van mij profiteerden! Wat is het leven moeilijk soms! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten