donderdag 4 november 2021

Ontgoochelingen

Vandaag zo'n beetje contact opgenomen met Sinterklaas (ja, kindjes, ik kan dat maar ik verklap niet hoe!), want ik herinner me wat een problemen er waren vorig jaar: pakjes die niet geleverd werden, zaken die er niet waren, bestellingen die moesten afgezegd worden wegens te late levering en natuurlijk ook het feit dat de kindjes niet naar hier mochten komen. Dat laatste zal dit jaar wel niet het geval zijn, hoop ik, maar ik vrees dat de leveringen weer voor problemen zullen zorgen. En je weet het, ik shop niet graag. Speelgoedwinkels vormen daar een uitzondering op maar ik ben bang dat het daar heel druk is rond deze tijd en van drukte hou ik ook niet. Helaas, ik vind speelgoed elk jaar zoveel duurder worden dat je je steeds opvallend minder kunt veroorloven.

Voor de rest was het een vrij luie dag. Ik wilde wel eindelijk strijken! Sinds april vorig jaar (!) heb ik geen strijkijzer meer aangeraakt (mijn handen, polsen en armen waren daar gewoon niet toe in staat) en we droegen zoveel mogelijk kleren die dat niet nodig hebben (wat op zich niet echt een probleem is: ik strijk sowieso al bijna niets). Toch was de te strijken stapel kleren na dat anderhalf jaar vrij hoog geworden en ik dacht echt dat ik het nu zou aankunnen. Helaas weeral, ik heb het strijken moeten opgeven na twee hemden! Het is duidelijk nog te vroeg! En zeg me niet, zoals een kennis me onlangs voorstelde, dat ik die strijk dan maar moet uitbesteden: het geld groeit nog steeds niet op mijn rug! 

Van strijken krijg ik al jaren rugpijn (en zittend strijken kan ik niet). Ik had echter niet verwacht dat mijn rug van amper twee kledingstukken strijken ook al zoveel zo afzien! Derde keer helaas: toen ik daarna, geholpen door Roger, voor het avondeten zorgde, deed mijn rug vreselijk pijn! Gelukkig bleek onze "varkensfricassee" bijzonder lekker: dat was een troost!

Ik had onlangs op enkele Franse sites iets verontrustend gelezen en zocht vandaag (ik herhaal dat het een luie dag was, dus had ik tijd genoeg) tevergeefs of ik iets - al was het maar een titel - daarover vond in een Nederlandstalige krant. Niets gevonden tot Roger (die wist naar wat ik zocht) me deze avond vertelde dat hij het had gevonden. Het is hier te lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten