dinsdag 20 oktober 2020

Fictie

Na een bezoek aan de oogarts (lang uitgesteld maar uiteindelijk toch gebeurd en alles lijkt oké met mijn ogen) en de aankoop van onder andere bakharing in Tongeren weer lang gebeld met Nany. Die uiteraard niet opgetogen is met de nieuwe maatregelen. Naar het schijnt zijn veel van haar medebewoners ronduit ontevreden. Zijzelf lijkt te begrijpen dat het er de laatste tijd wat te losjes aan toe ging. Hoewel ze weer  de maatregelen verwarde. Ze dacht dat ze elke dag van de week telkens een andere persoon op bezoek mocht krijgen. Terwijl we samen de maatregelen doornamen, gaf ze toe dat het steeds dezelfde persoon moest zijn (en hield ze vol dat ze nooit iets anders had beweerd!).

Daarna nog naar een discours van Crèvecoeur geluisterd. Op een privé plek, dus heeft het geen zin dat ik er een link naar plaats. Sorry voor de mensen die vinden dat ik niet meer moet luisteren naar die "charlatan": ik doe dat wel. En deze keer gaf hij me hoop... omdat hij de spirituele toer opging. In feite is Crèvecoeur een fysicus maar hij lijkt mijn idee te delen dat onze hersenen bewustzijn capteren en niet voortbrengen. 

Terwijl we deze avond gebakken haring met uien aten, kwam er weer een dringende, lange vertaling aan. Ik ben daar even aan begonnen na de afwas maar uiteindelijk heb ik toch verder gekeken naar "Tabula rasa". Opnieuw in mijn eentje: Roger had geen zin meer. 

Al jaren leest Roger geen fictie meer en ikzelf begin dezelfde weg op te gaan. Hoe een mens kan veranderen! Wel kijk ik af en toe nog graag naar fictie, terwijl Roger zelfs dat verloren tijd begint te vinden. 

In feite was het voor mij inderdaad "verloren tijd" deze avond: morgen hebben we enkele verplichtingen die maken dat ik niet verder zal kunnen vertalen, dus moet ik donderdag dringend al dat werk inhalen. Langs de andere kant: vermits het heel goed mogelijk is dat ik binnen enkele jaren ook niet meer geniet van zulke series, kan ik er beter nog van genieten zolang het mogelijk is. En dat deed ik, al vond ik het een beetje akelig verhaal. Zou ik trouwens voor het slapengaan niet nog naar een aflevering kijken? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten