zondag 11 oktober 2020

Nieuwe pc halen

Tegen 14 uur zetten we mijn vroegere pc af bij Hendrik, samen met de back-upschijf en enkele boeken van hem die nog hier lagen.

Rond 15 uur waren we bij Nany die voorstelde iets te gaan drinken op een verwarmd terras (de naam van het café ontsnapt me).

In feite was die verwarming echt niet nodig, zo mooi en zacht weer was het in het Antwerpse. We dronken er wat, praatten wat bij en rond 16:15 uur brachten we Nany terug naar het rusthuis. 

Iets over 17 uur waren we terug bij Hendrik. De pc had nog wat werk en Hendrik stelde voor ondertussen samen iets te drinken op dat ruime terras in zijn buurt. We dronken er een "bolleke". Debby was er jammer genoeg niet bij, die bezocht haar ouders.

Iets over 18:30 uur was mijn nieuwe pc klaar en reden Roger en ik terug naar Haspengouw. Ik was blij dat ik in de auto zat: ik was immers verkleumd, want ondertussen was de temperatuur heel fel gedaald. 

Thuis, na een snel avondmaal, begon Roger de pc te instalelleren. Bleek dat mijn scherm niet kon worden aangesloten. Weer telefoneerden we naar Hendrik die ons van op afstand hielp het probleem op te lossen: het volstond dat Roger en ik onze schermen omwisselden.

Nogmaals heel fel bedankt voor al dat werk, Hendrik en jij voor al dat rijden en het installeren, Roger!

En nu... moet ik werk beginnen in te halen: die brieven van mijn vader verder overtypen, evenals mijn vroegere dagboeken, én zorgen voor de opmaak van de volgende monografie. 

Hoewel ik al die dagen zonder pc online kon via mijn gsm en naar ettelijke documentaires, interviews en andere video's heb gekeken, heb ik een computer echt gemist. Zelfs mijn eigen dagboek bijhouden was onmogelijk vermits ik niet aan mijn documenten kon! Ik hoor jullie al zeggen: 'Deed dat dan op papier, net zoals vroeger!' maar dat vond ik geen goed idee: dan moest ik dat later ook weer overtypen! Gelukkig kan ik de voorbije dagen min of meer reconstrueren aan de hand van onze agenda waar ik wel aan geraakte via de smartphone of desnoods via de pc van Roger. 

Vrij veel werk voor de boeg dus maar ik ben zo blij! Eigenlijk ongelooflijk hoe afhankelijk we geworden zijn van die informatica! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten