donderdag 1 oktober 2020

Pensioen

Ik heb deze avond op mijn minuscuul gsm-scherm gekeken naar uitzendingen over de nieuwe regering  (waabij je je afvraagt waarom je eigenlijk gaat stemmen).

Er was één zaak die me persoonlijk heel kwaad maakte. Een pensioen van 1500 euro voor wie 40 jaar gewerkt heeft! Oké maar...

Ik heb altijd moeten zwoegen: werken tijdens mijn studies (om die te betalen; en daarvoor heel veel moeten helpen thuis bij mijn ouders, maar kom...), minstens 80 uur per week werken toen ik enkel "huisvrouw met kinderen" was in ons immense huis in Antwerpen, en inderdaad iets minder de keren dat ik een werkvrouw nam omdat ik ook buitenhuis en dus "officieel" werkte. 

Ik weet het, en ik heb daar ooit een post over geschreven: als ik het huishouden had gedaan van een buurvrouw en zij het mijne, en we betaalden elkaar daarvoor, hadden we wel officieel "gewerkt".

Maar nu heb ik al die jaren zogezegd niet gewerkt en, als Roger voor mij vertrekt, heb ik recht (zo meen ik  het te begrijpen) op een aalmoes om te overleven? Omdat ik te weinig gewerkt zou hebben!

Ik zal maar goed blijven zorgen voor mijn liefje! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten