vrijdag 16 oktober 2020

Pijnlijke polsen en telefoneren

Nadat eerst mijn armen (eerder schouders en ellebogen) lang pijn hebben gedaan van dat vele telefoneren in deze coronaperiode zijn het mijn polsen die ervan begonnen af te zien. 

Gisteren heb ik met niemand getelefoneerd. Nany had me immers gezegd dat het niet hoefde vermits ze het gezelschap van mijn zus zou krijgen. Wel, dat voelde ik deze ochtend duidelijk aan mijn rechterpols. Om de linkerpols te ontzien gebruik ik de laatste tijd immers opnieuw de rechterhand... met als gevolg dat het opnieuw die pols was die pijn begon te doen. Bij het opstaan was die pijn volledig verdwenen. 

Maar later op de dag heb ik wel weer lang met Nany gebeld... en daarna, onder andere tijdens mijn wandeling met wandelstokken, voelde ik weer dat mijn rechterpols pijn deed. Zelfs te veel typewerk is pijnlijk (ik wilde daarnet beginnen die laatste brieven van mijn vader over te typen nadat ik een paar mails had beantwoord, maar ik heb het niet lang volghouden). 

Ik moet vanaf morgen dus absoluut weer de hoorn in mijn linkerhand houden. En na een poosje zal die pols weer pijn doen! 

Vandaag heb ik weer even geprobeerd handenvrij te bellen met Nany. Ze verstaat me gewoon niet! 'Je spreekt veel te stil', herhaalt Roger. Waarschijnlijk heeft hij gelijk...

Eigenlijk hang ik niet graag aan telefoon, dat weten jullie. Soms heb ik zin om de mensen te zeggen dat ik een week lang geen enkel telefoongesprek zal voeren (en dat zou niet alleen mijn armen deugd doen) maar... ik besef dat zoiets ongepast zou zijn. 

Met Nany vroegen we ons af of de horeca zou dicht moeten binnenkort. Zopas de jongste coronamaatregelen gelezen en inderdaad. 'Wat doen we dan als jullie nog eens op bezoek komen?' vroeg Nany zich af. Tja, dat vraag ik me ook af. Twee uur en half op haar kamer zitten, met een mondkapje aan, lijkt me al te saai en te lastig. Ik had eigenlijk gehoopt dat we weer op dat verwarmde terras zouden kunnen zitten. Helaas... 

Ha, ik heb een idee. We kunnen die dag misschien samen een "uitstapje" maken naar de begraafplaats waar mijn vader zaliger ligt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten