zaterdag 31 oktober 2020

Wat bezielt de mensen?

Ik belde deze avond nog eens met onze dochter die net gezellig aan het aperitieven bleek te zijn. Een van de eerste zaken die ze mij vroeg was: 'Waarom laten ze die lockdown pas maandag ingaan?' 

Later (toen ik op mijn scherm keek naar het "journaal") begreep ik waar ze het over had (hoewel ik me al dezelfde vraag had gesteld omdat ik vreesde voor wat ik nu zag gebeuren): massa's mensen in de straten en winkels in Antwerpen, Hasselt, Brussel, Gent, enz. Allemaal moesten ze nog dringend gordijnen, een paar kledingstukken, meubels of cadeautjes kopen voor de winkels zouden sluiten. Waanzinnig vond ik het: je kon over de koppen lopen! Dat had niets meer te maken met wat ik soms noem "veel volk" bijvoorbeeld in Sint-Truiden (al moet ik toegeven dat ik niet weet of het vandaag wel of niet druk was daar).

Ik begrijp de mensen niet meer! Ook al zou er sprake zijn van een of ander complot, er is daar een virus dat echt willekeurig toeslaat en het lijkt me in deze omstandigheden helemaal geen pretje om in het ziekenhuis te belanden! En dan heb ik het nog niet over de verzorgers die het bijna niet meer aankunnen! 

O ja, Nany wist me te vertellen dat niet alleen "tante" José maar ook haar (en onze) andere vriendin uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Maar zelfs Nany leek niet goed te begrijpen wat de nieuwe lockdown inhoudt. Zo vroeg ze me wanneer we weer zouden babysitten en schrok ze echt toen ik antwoordde dat het niet voor midden december zou zijn, omwille van de lockdown! 

Een zus van Roger zit in quarantaine omdat haar kleindochter (een kleuter) besmet is. En Nany vertelde me aan telefoon dat in de familie van "tante" José ook een paar mensen in quarantaine zitten. 

Vandaag nog even over en weer gemaild met (tante) Françoise. Naar aanleiding van mijn post van gisteren waar ze trouwens op antwoordde met enkele pittige details! Ze had op Google gevonden dat Brian in 2013 op 69 jaar is overleden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten