zondag 17 mei 2020

Bubbels

Ik belde met Nany. 'Je zult opnieuw mogen gaan babysitten,' zei ze me.
'Nee, we zijn ouder dan 65, Roger is een hartpatiënt en, als we al jonger en gezond waren, ik veronderstel dat onze dochter nu in één "bubbel" zit met haar schoonouders,' legde ik uit. Ik moest haar wel nog even uitleggen hoe dat zat met die sociale "bubbels" en waarom wij geen deel konden/wilden uitmaken van een "bubbel" met een van de kinderen. Ze begreep het niet goed (maar het is dan ook zo ingewikkeld). Weer vroeg ze zich af of wij dan misschien met Hendrik of Zeger konden afspreken. Ik legde uit dat als we Hendrik opnamen in onze "bubbel" (Zeger zou al helemaal niet geïnteresseerd zijn, vermoed ik), hij met niemand anders meer mocht afspreken, en ook Debby niet die automatisch ook tot onze "bubbel" zou horen.

Afijn, we praatten heel lang over al die maatregelen, ook over het binnenkort weer toegelaten bezoek aan rusthuizen, waarbij ik nog eens moest uitleggen dat ze niet om beurten een van haar drie kinderen zou zien, maar wel telkens weer een en dezelfde persoon (ik weet nog niet of het broertje of zusje zal worden: tante José is uitgesloten, zei mijn moeder, wegens te slecht ter been).

De dag verliep verder rustig. Na onze avondsoep ineens weer een telefoontje van Nany: het resultaat van haar covid19 test is negatief. Morgen mag ze uit quarantaine. Blij dat ze is! 'Ik mag uit mijn bubbel,' grapte ze, 'en vermits het mooi weer wordt, kan ik weer genieten van de binnentuin!'. Ik ben echt heel blij voor haar!

Deze avond ging ik nog eens even naar Facebook... en het eerste wat ik daar verneem, is dat Debby, haar ouders en broer (en dus automatisch ook Hendrik) sinds vandaag een "bubbel" vormen.

En... ik herinnerde me met spijt dat Roger en ik normaal gezien dit weekend met onze kinderen in de Ardennen zouden zitten!

O ja, tussendoor nog even gewerkt aan de jongste Limburgse monografie vandaag. Jan Gerits wilde enkele afbeeldingen groter... maar die versprongen dan telkens naar een heel andere plek in de tekst (ik begrijp er niets van). Ik heb Jan gemeld dat ik alles toch maar ga laten zoals het is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten