maandag 18 mei 2020

Roger en "Het verhaal van ons huis" van Jozef Weyns

Toen ik die Limburgse monografie over Jozef Weyns klaarmaakte, trok vooral één boek dat hij heeft geschreven mijn aandacht: "Het verhaal van ons huis".
'Als ik dat boek ooit vind, koop ik het,' zei ik tegen Roger.

Het was een prachtige, zonnige dag vandaag. Ik zat op het binnenplein... me te ergeren aan het vuil en de rommel. Overal houtsnippers op de grond, een begin van typische rommel: spullen die Roger gebruikt heeft en heeft laten liggen waar ze gebruikt werden. Ik dacht er even aan de "koer" te vegen maar ik had pas de keuken opgeruimd en geveegd en dat was voorlopig genoeg.
Ik besloot een boodschappenlijst te maken voor morgen of overmorgen (dat is een hele onderneming: eerst nagaan wat er nog in huis is, dan een weekmenu opstellen - rekening houdend met wat nog voorradig is, opschrijven wat er moet gekocht worden... in de volgorde waarop je de spullen tegenkomt in de winkels).

We maakten een ritje met de auto, deden hier en daar een stapje, kwamen veel wandelende of fietsende groepjes tegen die absoluut geen rekening hielden met enige afstand. Allemaal "bubbels"? Hoewel... die moeten ook afstand houden of niet?
Overal gesloten cafés en restaurants. Hoeveel faillissementen zullen deze maatregelen opleveren?

Ik belde daarna naar Nany die genoten had van enkele uurtjes in de binnentuin en nog steeds niet begreep waarom ze slechts één persoon op bezoek mocht krijgen.
We aten kliekjes en we wasten af.

Terwijl ik later keek (op mijn scherm) naar een Franse tv-uitzending ("C'est mon choix" ) verdween Roger. Na ongeveer een half uurtje kwam hij terug en overhandigde hij me een boek: "Het verhaal van ons huis" van Jozef Weyns!
'Gevonden tussen onze boeken,' legde Roger uit!
Wat een prachtig geschenk!

Morgen wordt het opnieuw mooi weer! Ik ga me niets aantrekken van het vuil en de rommel en op het binnenplein gezellig beginnen lezen in "Het verhaal van ons huis".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten