donderdag 28 mei 2020

Zoektocht

De winkel, waar wij destijds ons gasfornuis kochten, bestaat niet meer. We reden langs verschillende andere willekeurige winkels die keukenapparaten verkopen en uiteindelijk, in de laatste winkel, werd ons verteld dat we naar de reparatiedienst van de fabrikant zelf konden bellen.

Wat Roger deed toen we terug thuis waren. Niet goedkoop: verplaatsingskosten en een mooi bedrag per kwartier herstellingswerk. We dachten na. Vroegen ons af of we beter een nieuw fornuis zouden kopen. Langs de andere kant, hoewel dit kookvuur moeilijk schoon te maken is, we waren er heel tevreden over.
'Je zou moeten weten hoe lang die herstelling ongeveer zal duren', besloot ik. 'Zolang de prijs onder de 200 euro is, moeten we laten herstellen, vind ik. Boven de 200 euro moeten we verder nadenken.'
Roger belde terug naar die reparatiedienst, maar die bleek net gesloten. Dat wordt dus een taak voor morgen!

Onderweg zagen we aan winkels zoals "Hubo" ellenlange files aanschuiven aan de ingang. Ik begrijp niet dat iemand zin heeft om uren in zo'n file te staan. Maar ja, ik begrijp dan ook niet alles van het gedrag van andere mensen!

Vlak voor het avondeten een telefoontje van straatgenote V. Of we haar kleinzoon L. konden helpen met zijn schoolwerk. Het had te maken met oppervlaktematen, wat niet echt onze specialisatie is... maar ik denk dat we hem van dienst zijn geweest!

Deze avond verder gekeken naar "Chernobyl". Heel akelig maar heel goed! Eigenlijk beseften wij niet dat het zo erg was in 1986!

3 opmerkingen:

  1. Twee opmerkingen: ik zou dat gasvuur sowieso niet meer laten herstellen, zelfs niet zelf het 200 euro of minder kost. Het is oud en heeft zijn beste tijd gehad, en een nieuw vuur vind je al voor dezelfde prijs of minder. Ten tweede: die rijen lijken heel wat langer dan ze zijn, door het afstand houden. De mensen in zo'n rij moeten over het algemeen echt geen uren aanschuiven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoelde uiteraard "zelfs niet als"...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal veel meer dan 200 euro kosten... maar een nieuw kookvuur (beetje fatsoenlijk) kost meer dan 400 euro... en we moeten dan ook een nieuwe dampkap kopen (we kopen niet meer zo'n breed fornuis)!

      Verwijderen