zaterdag 16 mei 2020

Mijn "corona"-dag

Roger is ongelooflijk actief: hij heeft nog snoeihout verhakseld en onkruid (het grootste) gewied in de "nieuwe tuin". Ik had hem gezegd dat het onkruid daar het nieuwe gras al overwoekerde, dat ik het onmogelijk handmatig kon wieden, had hem gevraagd een herbicide te gebruiken (wat we tot nog toe nooit gedaan hebben in de tuin).
'Wil je dan echt zo'n Engels gazon?' vroeg Roger. Natuurlijk niet, ik wil alleen een stukje tuin zonder te veel netels. 'Wel, dan mogen er andere grassoorten tussen dat gazon groeien,' legde Roger uit. En ik: 'Maar waarom dan gazon hebben laten zaaien? Er zouden sowieso allerlei grassoorten hebben gegroeid.'
Een echt antwoord kreeg ik niet maar Roger haalde dus wel het grootste "onkruid" handmatig weg.

Ikzelf ben vrij lui geweest. Halfuurtje met Nany gebeld. Ze zit in quarantaine tot 26 mei, kent het resultaat van de test nog steeds niet en begint de situatie heel vervelend te vinden.

Enkele uurtjes besteed aan het nalezen van een extra, digitaal nummer van Oostland met "corona"-ervaringen van KVLS-leden. Origineel initiatief.

Gebeld met onze dochter, weer in de hoop even met de kindjes te kunnen praten, wat deze keer niet lukte: ze waren te druk aan het spelen. Morgen ontmoeten ze hun andere grootouders die sowieso niet op bezoek gaan bij hun dochter, onder andere omdat hun schoonzoon door zijn werk nog met vrij veel mensen in contact komt.

Ik bedacht dat ik eigenlijk niet afzie van de afzondering maar dat het enige waar ik naar verlang is de toelating om opnieuw een familiebijeenkomst te mogen organiseren. Uiteraard komt dat omdat ik Pasen heb gemist... en we vandaag normaal gezien allemaal samen in de Ardennen zouden zitten.

Voor de rest wat opgeruimd, de keuken geveegd, afgewassen en daarvoor voor het avondeten gezorgd. En dat was heel lekker. Als hoofdgerecht gevulde paprika's en daarvoor een heel lekkere soep die ik in elkaar flanste met kliekjes. Met een rest groentesoep, een ui, look en een halve krop sla maakte ik een "slasoep" die ik mixte en waar ik daarna een rest prinsesbonen in olijfolie gebakken samen met spek, ui en look aan toevoegde. Echt een geslaagde combinatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten