zaterdag 23 mei 2020

Overdrijven Roger en ik?

Nadat we vlees waren gaan kopen voor onze "fricassee" van deze avond, reden we nog wat rond en deden hier en daar een stapje. Het was kouder dan gisteren en het leek de hele dag te gaan regenen, wat het uiteindelijk toch niet deed.
Weer zagen we heel veel fietsers en wandelaars, die echt niet op een redelijke afstand van elkaar stapten/reden.

Ik belde nog eens met Nany, vanuit een hoek van de keuken (toen had ik de indruk dat het zo zou beginnen te regenen, maar ik vergiste me weer) en zij klaagde weer over die maatregel van één en dezelfde bezoeker per bewoner van rusthuizen. Uiteraard weet ik dat het gaat om contacten gemakkelijk te kunnen traceren, maar leg dat maar eens uit!

Daarna, terwijl onze fricassee sudderde, nog eens naar onze dochter gebeld, in de hoop de kindjes te kunnen spreken. Eva had weer veel te vertellen, Elena een beetje (ze beloofde me nog eens snel te mailen) en Matthias was een beetje verveeld omdat hij me heel graag wilde begroeten maar niet veel te vertellen had. Wat herkende ik dat gevoel, suste ik hem!

Ik kreeg de indruk dat dochterlief denkt dat Roger en ik te volgzaam zijn in verband met de corona-maatregelen: 'Als het zo zit, gaan jullie nog maanden in die lockdown zitten!'

Dat is een vraag die ik me zelf ook al lang stel: overdrijven wij? We zijn uiterst voorzichtig, zelfs een beetje op het angstige af, wat echt niet onze gewoonte is.

Maar nogmaals, Roger behoort tot een risicogroep (en ik ook, herinnerde hij me terwijl we genoten van de fricassee, maar kom, hij behoort dus tot twee risicogroepen). En ik wil echt niet dat hij, als hij ziek zou worden en in ademnood geraken, met een injectie Rivotril ter dood wordt gebracht - wat in Frankrijk gebeurt(de?) - of, hier,  een letale dosis morfine krijgt toegediend omdat hij toch al oud genoeg is!

Mijn armen doen het elke dag een beetje beter met als gevolg dat ik ze elke dag toch weer forceer en ze tegen de avond weer fel pijn doen! Hoe doe je dat toch, je armen volledig laten rusten???

4 opmerkingen:

  1. Antwoord op de titel: nee.
    Onder allerlei druk is men nu de maatregelen veel te snel aan het versoepelen waardoor de mensen de indruk krijgen dat het eigenlijk allemaal wel best meevalt en hoe langer hoe meer mensen inderdaad de weinige blijvende maatregelen ook niet meer volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik volg de maatregelen ook hoor, ben ook veel te bang. Mijn boodschappen doe ik één keer in de week en zo snel mogelijk. het ergste is dat de mensen bij een toegeving denken dat plots alles mag. Coiffeurs zijn open en hop iedereen moet en gaat naar de coiffeur, ik zal wel wachten. Moest iedereen zich aan de maatregelen houden zouden we niet zo lang vast gezeten hebben denk ik.

      Verwijderen
    2. Dat is wat wij hier ook elke dag vaststellen. Wandelen? Liefst ergens waar geen andere wandelaars zijn, of je komt dicht op elkaar gepakte meutes tegen. Winkelen ook één keer per week en zo snel mogelijk. En de coiffeur kan ook wachten, en winkelen voor het plezier doen we niet. Onlangs wilden we iets bepaalds kopen bij Action. Voor de ingang tientallen meters dicht op elkaar gepakte mensen die hun beurt afwachtten om binnen te mogen. Ze stonden wel allemaal opvallend dicht bij elkaar!Uiteraard zijn wij terug naar huis gekeerd!
      Ik denk dat je gelijk hebt wat jouw besluit betreft!

      Verwijderen