vrijdag 29 mei 2020

En nu?

Het kookfornuis laten herstellen zal veel meer dan 200 euro kosten. Het zal eerder naar de 400 euro toe gaan. Voor iets meer geld kopen we een fatsoenlijk kookvuur, weliswaar kleiner dan het huidige... maar dan moeten we ook een nieuwe dampkap kopen vermits degene die we nu hebben veel te groot zal zijn. 
Langs de andere kant, we hebben nog zoveel kosten voor de boeg. Onder andere zullen de bomen in de wei binnenkort moeten gesnoeid worden en dat gaat ons ontzettend veel kosten ondanks de subsidies die ons voor dit jaar zijn beloofd.
Ik weet dus niet wat te doen...

Vandaag weer een dik halfuur naar Nany geluisterd in de zon op de "koer". Ze klaagde: het wordt echt te lang voor haar. Ze ontmoet alleen haar medebewoners. Ik zei haar dat wij gewoon niemand ontmoeten... maar dat leek ze maar niet te begrijpen. Ze hoort immers van vriendinnen dat die, bubbel of niet, hun kinderen op bezoek krijgen, of naar hun kinderen gaan. Tja, ik heb het al gezegd: Roger en ik zijn voor een keer heel erg volgzaam!


8 opmerkingen:

  1. Te groot is toch geen probleem voor een dampkap? Ok, het ziet er misschien niet uit, maar, zeker voorlopig, wat maakt het uit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, dat was mijn eerste gedacht: te groot is geen probleem! Dus waarom niet voorlopig? Maar... ondertussen keek ik naar oude foto's (in verband met het project van Hendrik) en dacht ik: 'Nee, niet weer meer dan 10 jaar "voorlopige" toestanden!'
      Want dat heb ik al te vaak meegemaakt!:-(

      Verwijderen
    2. Begrijp ik, maar goed, je moet sowieso een kookvuur hebben. Als het momenteel niet haalbaar is om én een nieuw kookvuur, én een nieuwe dampkap te kopen, dan blijf je toch nog even met die oude dampkap werken?

      Verwijderen
    3. En eigenlijk, zelfs op lange termijn, wat maakt het uit? Als die dampkap nu te klein was, ok, maar te groot? Wat maakt het uit dat er "teveel" wordt afgezogen?

      Verwijderen
    4. De enige reden die ik dan nog zie is esthetisch. Het staat idd niet echt, zo'n brede dampkap boven een smaller vuur. Maar ik had de indruk dat zeker jullie daar nu eens niet van zouden wakker liggen.

      Verwijderen
    5. Dat is het net! Ik ben het beu (ik ben nu 70 jaar hé!) om jaren te wachten tot die esthetiek weer in orde komt! Want, inderdaad, Roger hecht daar weinig belang aan, ik wel! Altijd gedaan, dus je moet niet vragen hoe ik me destijds in A'pen tientallen jaren heb geërgerd aan die keuken (en nog andere zaken) die maar niet in orde geraakten!

      Verwijderen
    6. Dan moet je een keuze maken hé. Een kookvuur zullen jullie sowieso wel nodig hebben, veronderstel ik. Een nieuwe dampkap niet, dat is blijkbaar puur een esthetische aangelegenheid. Ik zou het wel weten hoor: nu een nieuw kookvuur en daarna sparen voor een nieuwe dampkap. Eventueel, want nogmaals, wat maakt het eigenlijk uit dat die dampkap net iets te groot is?

      Verwijderen
    7. Esthetiek, waar ik wel belang aan hecht. En ik heb geen zin om nog eens 10 jaar te wachten op "die afwerking"!

      Verwijderen