dinsdag 12 mei 2020

Nany

Zodra de keukenhoek, waar onze gsm werkt, vrij was, belde ik naar Nany (daarvoor had Roger zitten bellen met Ludo D. over enkele zaken die moeten geregeld worden voor Heemkunde Groot Heers).
Wat een geluk dat onze centrale verwarming opnieuw werkt: het was vrij koud en de kachel heeft veel tijd nodig om, na de salon, de keuken een beetje te verwarmen!

Nany leek haar lot (die quarantaine) te aanvaarden en de gevolgen ervan zelfs te minimaliseren: 'ik zal maar veel lezen, telefoneren en televisiekijken.' Ze hoopt ook dat, zodra het resultaat van de nieuwe test bekend is, die quarantaine zal worden opgeheven. Hopelijk inderdaad!

Daarna deden we onze boodschappen. Weer liet ik Roger in z'n eentje de winkels binnengaan (sommige zaken zijn te zwaar voor mij of staan te hoog), alleen in de tabakswinkel ging ik mee (ik wilde coils kopen). De "tabakmeneer" had dat goed geregeld: slechts twee klanten tegelijk toegelaten in de winkel, handen ontsmetten voor en na het bezoek, plexiglas tussen de verkoper en de klant. Roger en ik waren de enige klanten op dat moment en dus praatten we even met de uitbater. We vroegen ons af of we eigenlijk daar mochten zijn (je moet immers nog steeds zo dicht mogelijk bij je woonst gaan winkelen). Mijn redenering was dat die winkel in Sint-Truiden voor mij de meest dichtbije is waar men coils aanbiedt.
Al vermoed ik dat al die winkelende mensen (eigenaardig; die allemaal met een masker zien rondlopen in de straten) daar geen rekening zullen mee houden!

O ja, en deze avond deed Hendrik een experiment voor mij (zie hier). Te gek het gebrabbel dat daaruit voorkwam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten