maandag 25 mei 2020

'Ik zit gitaar te spelen onder een boom in mijn tuin'

Vandaag een telefoontje van Koen De Cauter gekregen. Ik vroeg hem hoe het ging. 'Er valt niet veel te vertellen, er gebeurt immers niets', zei hij. 'Ik zit meestal gitaar te spelen onder een boom in mijn tuin.'
Tja, optredens heeft hij uiteraard niet in deze periode. En met een computer kan Koen niet om.
Roger en ik vroegen ons deze avond nog af hoe mensen zoals Koen en onze vriend Karel (en mijn Matadi-vriendin Sabine) het doen zonder pc! Wij zitten er uren voor (achter?), te lezen, reportages en documentaires te bekijken, enzoverder.
Gelukkig leest Koen wel heel veel.
Uiteraard zullen we nog eens afspreken als deze miserie achter de rug is, beloofde ik graag.
Met hoeveel afspraken moet ik nu al rekening houden? Ik ben de tel kwijt!

Daarna Nany aan telefoon. Ze hadden in het rusthuis vandaag iedereen, die in mei verjaart, gevierd en ze had daar enorm van genoten. Tja, Nany en feesten, dat gaat heel goed samen! Ik vertelde haar dat ik contact had opgenomen met haar nicht G. uit Hoksem en dat we hadden bedacht dat, zodra we Nany weer mogen bezoeken, Roger en ik G. even kunnen oppikken onderweg zodat ze mee kan rijden naar het rusthuis. Dat vond Nany een uitstekend idee!

We volgden al een tiental dagen een Franstalige serie: "La trêve". Het was boeiend, een beetje ingewikkeld maar we keken elke avond wel uit naar het vervolg. Vandaag was de laatste aflevering en we zijn ontgoocheld. We hebben het gevoel al die dagen gedurende een uur onze tijd te hebben verloren!

2 opmerkingen: