donderdag 7 mei 2020

Opruimen?

We zijn een boodschap gaan doen,  Roger heeft nog hout gekapt en deze middag uren aan een stuk onkruid gewied op de stoep. Ik heb een klein beetje onkruid gewied op het binnenplein, geprobeerd daar een beetje te vegen (het is daar dat Roger het hout klieft) maar dat was nog te pijnlijk. Uiteindelijk ben ik maar terug naar de keuken gegaan waar ik kort daarop begon te koken (Chinese groentesoep gevolgd door alu gobi).

Ondertussen vroeg ik me af of we niet  stilaan moeten toegeven dat we heel oud worden? Roger is nu heel ijverig maar zal hij dat volhouden? Ik heb het al gezegd, als hij klaar is met gras afrijden en wieden, is het tijd om te herbeginnen. Ikzelf hoop binnenkort iets ijveriger te kunnen zijn maar dan zal ik ook opnieuw veel tijd moeten steken in het schoonmaken van dit grote huis.

Terwijl we soep aten, zei ik tegen Roger: 'Daarnet vroeg ik me even af of we niet moeten denken aan een service flat.'
'Daar hebben we het geld niet voor,' antwoordde Roger, 'tenzij we de boel verkopen misschien.'
En ineens beeldde ik me in dat we dit huis moesten leegmaken! We hebben hier zoveel opgestapeld dat daaraan denken op een nachtmerrie leek!

En toch zouden we het eens moeten  overwegen, beginnen op te ruimen! Helaas, ik vrees dat er nooit iets zal van komen (tenzij we inderdaad verplicht worden te verhuizen), want Roger kan niets wegdoen!

Jammer, want de kinderen zullen, als ze later geconfronteerd worden met al die spullen, alles wegsmijten terwijl sommige zaken echt wel de moeite waard zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten