maandag 20 december 2021

Buikgevoel

Ik dacht vandaag (waarom weet ik niet) vaak aan dat woord dat volgens mij geen letterlijke Franse vertaling heeft en dat ik misschien net daarom zelden gebruikte terwijl ik het wel soms heb over "instinct" of "intuïtie". Mijn intuïtie (dus mijn "buikgevoel"?) heeft me immers heel dikwijls de juiste beslissing doen nemen in het leven!

Deze avond, bij wijze van ontspanning, keek ik onder andere naar twee video's, in het Frans én in het Nederlands. Hoewel ze allebei gingen over hetzelfde thema (covid en de maatregelen), was de inhoud heel verschillend. De Franse video was meer politiek getint, de Nederlandse ging over hoe het volk reageert op de nieuwe maatregelen in Nederland. Hoewel de Franse video onheilspellend was wat de toekomst betreft, leek het geheel me toch hoopvol te zijn, de Nederlandse video vond ik meer gelaten.

Maar... bij de twee moest ik weer denken aan dat woord "buikgevoel" (en dus die "intuïtie" die ik tegenwoordig bij veel mensen lijk te missen). 

En warempel, in de Nederlandse video hoor ik, bijna aan het einde, een aangesproken voorbijganger dat woord gebruiken in een bewering die heel dicht aanleunt bij wat ik zelf voel. 

Nu spookt er wel iets anders door mijn hoofd, namelijk de vraag "durven er nog veel mensen te luisteren naar hun buikgevoel"? 

Zal ik weer een uurtje mediteren voor het slapengaan, zodat mijn brein even tot rust kan komen? Of misschien beter eerst nog even luisteren naar wat Zeger voor deze kerstperiode heeft gecomponeerd en waar ik heel veel (en gefascineerd!) van genoot daarstraks? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten