zaterdag 4 december 2021

Ik kan het blijkbaar niet laten!

Goed nieuws vandaag: Nany mag morgen uit quarantaine (al wist ze het zelf nog niet toen ik haar belde: het is zusje die me op de hoogte bracht). We gaan haar dus heel gauw bezoeken... maar morgen nog niet, want Roger en ik hebben een lichte verkoudheid en het rusthuis vraagt ons om dan niet op bezoek te komen. 

Voor de rest was het weer een heel rustige dag. Deze avond wel weer gekeken naar een interview met Perronne. Ik kan het blijkbaar niet laten hoewel het me (nog) ziek(er) maakt. Nee, niet Perronne zelf, wel al de leugens die deze infectioloog aan de kaak stelt! 

Ik zit al de hele tijd tegen Roger te herhalen wat ik nu weer door Perronne hoor zeggen (en wat ik leerde van Crèvecoeur): een virus evolueert steeds in de richting van besmettelijker maar minder gevaarlijk (wat me op zich heel logisch lijkt). Perronne herhaalt ook dat deze "prikjes" (die hij geen inentingen wil noemen) nog steeds in de derde experimentele fase van het onderzoek zitten en hij heeft het ook over onder andere de oplossingen van Didier Raoult die heel veel levens gered hebben (maar - in Frankrijk toch - verboden werden om vlak daarna niet werkende, dure medicijnen toe te laten). 

Maar... hij zegt ook dat hij weet dat hij niet meer "mag spreken" (in de media) omdat zijn betoog serieuze financiële belangen in de weg staat. Hij heeft het ook over bepaalde maatregelen, zoals het mondkapje voor kinderen, die hij helemaal misplaatst vindt. Ik ga hier niet het hele interview overtypen (het is trouwens weer in het Frans, dat zou dus vertalen worden) maar hij stelt zich uiteindelijk zoveel vragen die ik mezelf ook stel dat ik er niet goed van word omdat ik mezelf daardoor nog meer vragen ga stellen!

Eigenlijk zou ik moeten doen zoals Roger: niets meer lezen op dat gebied en alles rustig over mij heen laten gaan, voorzichtig blijven en me voor de rest er niet te veel van aantrekken. Maar ja, ik ben anders en blijkbaar kan ik het niet laten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten