dinsdag 21 december 2021

Toekomstbeeld?

Wekelijkse boodschappen vandaag. In de warenhuizen opvallend minder volk dan ik verwachtte, maar op straat!  Is iedereen nog op zoek naar cadeaus of een speciale outfit voor de feesten? Gaat iedereen nog snel shoppen uit schrik voor een nieuwe lockdown? Het viel wel op dat praktisch iedereen weer een mondkapje droeg op straat.

Nany klonk blij aan telefoon, want ze had gisteren bezoek gekregen van zus en binnenkort gaat ze naar broertje "voor een feestje" (ik moest haar eraan herinneren dat het om kerstmis gaat). Ze klaagde wel over het feit dat ze geen familielid of kennis heeft die elke dag een half uurtje kan gaan wandelen met haar.

Deze avond een telefoonoproep van een kennis uit Matadi. 96 jaar is ze nu. Ze sprak vol heimwee over onze reünies, eerst met onze vriend, Marcel Inghels zaliger, de vroegere pastoor van Matadi, en daarna "en petit comité".   

Later stuurde Roger me een beetje angstaanjagend filmpje door. Over een "kamp" in Australië. Hopelijk is dat geen toekomstbeeld voor hier! 

Zopas luisterde ik naar een nieuw discours van Crèvecoeur. Pas op, het is een privékanaal en om te kijken/luisteren moet je dus inloggen. Ik weet het, volgens velen is hij een "complotist" en daar wil ik hier niet op ingaan. Wat me wel opviel: op een zeker moment heeft hij het over iets dat mij al een hele poos verontrust, in verband met een voorspelling uit de bijbel, namelijk over "kunnen kopen en verkopen" en hun verband met de "stempel" 666. Als het je interesseert, het is te beluisteren van ongeveer minuut 40 tot 50. Maar eerst moet je dus inloggen. 

Nee, die Crèvecoeur hangt geen enkele religie (meer) aan maar nogmaals: spiritualiteit heeft niets te maken met religie en de bijbel ook niet (dat wist ik als kind ook niet)!

3 opmerkingen:

  1. Hoe heeft de Bijbel "niets te maken met religie"? En is religie niet een vorm van spiritualiteit dan? Uit Wikipedia over religie: "In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven."

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag het anders: maar mss verwar ik weer religie met godsdienst of "kerk"? Ik weet echter dat de meeste christenen enkel regeltjes volgen maar weinig spiritueel zijn.

      Verwijderen
    2. Te snel geweest... en dat de meest spirituele mensen geen godsdienst aanhangen.

      Verwijderen